Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

Yrityksesi asialla kansainvälistymisessä

Kauppakamarit ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja elinkeinoelämän järjestöjä. Maailmassa on yli 12 000 kauppakamaria, jotka ovat kukin oman alueensa elinkeinoelämän asiantuntijoita. Tärkeimpiä kansainvälisiä kauppakamarijärjestöjä ovat Kansainvälinen kauppakamari ICC sekä sen alaiset World Chambers Network WCNWorld Chambers FederationICC:n Suomen osastoEurochambres. Itämeren alueella toimii lisäksi Baltic Sea Chambers of Commerce Association BCCA.

 

Enterprise Europe Network

Kauppakamariverkoston lisäksi Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon Enterprise Europe Networkiin. Teemme tiiviisti yhteistyötä muiden maiden keskusten kanssa ja tarjoamme yrityksesi käyttöön apumme kansainvälistymisessä, sekä informaatiopalvelut kansainvälisen liiketoiminnan säädös- ja viranomaiskysymyksissä.

 

FinnCham-verkosto

Kauppakamarien globaali FinnCham-verkosto kokoaa liki 100 eri puolilla maailmaa toimivaa kauppayhdistystä, kauppakamaria ja kiltaa vahvistamaan suomalaisyritysten kansainvälistymistä ja vientiponnisteluja. Verkosto ulottuu Kiinasta Koreaan, Afrikasta Argentiinaan ja Amerikkaan.

 

Ulkomaankaupan asiakirjat

Kauppakamarit myöntävät Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia, ATA Carnet tulliasiakirjoja, Forje majeure- ja muita erityistodistuksia.
Yleisimpiä kauppakamarissa vahvistettavia ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot, hinnastot ja erilaiset todistukset.

 

Ulkomaankaupan kansiot

Helsingin seudun kauppakamarin ulkomaankaupan kansiot ovat yrityksesi apuna käytännön ulkomaankaupan toiminnoissa. Kansiot on toteutettu niiden tarpeiden pohjalta, joita ulkomaankauppaa käytännössä hoitavat henkilöt ovat esittäneet kauppakamarille.

 

Mallisopimukset

Helsingin seudun kauppakamarista voi ostaa myös Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) mallisopimuksia, jotka tarjoavat eri maista tuleville sopimuskumppaneille puolueettoman lähtökohdan ja nopean tavan tehdä sopimuksia. ICC:n mallisopimuksia käytetään kaikkialla maailmassa.

 

Koulutus ja tapahtumat

Järjestämme vuosittain useita kansainvälistymiseen liittyviä kaikille avoimia koulutuksia, joihin Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyritykset osallistuvat jäsenetuhintaan. Lisäksi järjestämme maksuttomia tilaisuuksia yhteistyössä alan parhaiden toimijoiden kanssa.