Yrityksesi asialla kansainvälistymisessä

Kauppakamarit ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja elinkeinoelämän järjestöjä. Maailmassa on yli 12 000 kauppakamaria, jotka ovat kukin oman alueensa elinkeinoelämän asiantuntijoita. Tärkeimpiä kansainvälisiä kauppakamarijärjestöjä ovat
Kansainvälinen kauppakamari ICC
sekä sen alaiset
World Chambers Network WCN,
World Chambers Federation,
ICC:n Suomen osasto,
Eurochambres

Itämeren alueella toimii lisäksi
Baltic Sea Chambers of Commerce Association BCCA.

Enterprise Europe Network

Kauppakamariverkoston lisäksi Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon Enterprise Europe Networkiin. Teemme tiiviisti yhteistyötä muiden maiden keskusten kanssa ja tarjoamme yrityksesi käyttöön apumme kansainvälistymisessä, sekä informaatiopalvelut kansainvälisen liiketoiminnan säädös- ja viranomaiskysymyksissä.

FinnCham-verkosto

Kauppakamarien globaali FinnCham-verkosto kokoaa liki 100 eri puolilla maailmaa toimivaa kauppayhdistystä, kauppakamaria ja kiltaa vahvistamaan suomalaisyritysten kansainvälistymistä ja vientiponnisteluja. Verkosto ulottuu Kiinasta Koreaan, Afrikasta Argentiinaan ja Amerikkaan.

Ulkomaankaupan asiakirjat

Kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat yrityksille vientiä varten tarvittavia asiakirjoja. Viranomaispalveluina käsitellään muun muassa ulkomaan-kaupassa tarvittavat ATA carnet -tulliasiakirjat, Euroopan yhteisön yleiset alkuperätodistukset, Force majeure -todistukset ja muut erityistodistukset.

Ulkomaankaupan kansiot

Helsingin seudun kauppakamarin ulkomaankaupan kansiot ovat yrityksesi apuna käytännön ulkomaankaupan toiminnoissa. Kansiot on toteutettu niiden tarpeiden pohjalta, joita ulkomaankauppaa käytännössä hoitavat henkilöt ovat esittäneet kauppakamarille.

Mallisopimukset

Helsingin seudun kauppakamarista voi ostaa myös Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) mallisopimuksia, jotka tarjoavat eri maista tuleville sopimuskumppaneille puolueettoman lähtökohdan ja nopean tavan tehdä sopimuksia. ICC:n mallisopimuksia käytetään kaikkialla maailmassa.

Koulutus

Järjestämme vuosittain useita kansainvälistymiseen liittyviä kaikille avoimia koulutuksia, joihin Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyritykset osallistuvat jäsenetuhintaan.