Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

Klubien fasilitaattorit

Klubitapaamisissa on aina yksi ammattifasilitaattori seitsemän kokeneen fasilitaattorin verkostostamme. Hän ohjaa keskustelua sekä antaa virikkeitä ja omaa johtamistyön ammattiosaamistaan.

Timo Ropponen

Executive Coach, Arlave Consulting

Timo Ropponen on työuransa aikana työskennellyt johtajana, esimiehenä, tutkijana, asiantuntijana ja yritysvalmentajana. Hän on toiminut monenlaisissa organisaatioissa: start-up- ja pk-yrityksistä suuriin kansainvälisiin konserneihin. Hänen koulutuksensa ja kokemuksensa ns. action learning -menetelmästä auttaa häntä tekemään klubitapaamisista innostavan ja luottamuksellisen paikan vertaistuen ja kokemusten jakamiseen.

Fasilitaattorina Timo haluaa luoda klubista ego-vapaan vyöhykkeen, joka on luova, innostava ja luotettava vertaisfoorumi. Hän pyrkii houkuttelemaan esiin arvostavalla tavalla yhdessä osallistujien kanssa sitä rikasta erilaisuutta ja käytännön kokemusta, jota klubilaisilla on toisilleen jaettavana.

”Tärkeää on luoda hyvä tunnelma ja toimiva vuorovaikutus aidolla läsnäololla – se tekee klubista tehokkaan ja uutta oivallusta tuottavan paikan.”
- Timo Ropponen

”Loistava asian ytimen kiteyttäjä. Ohjaa taitavasti keskustelua myös kriittisiin asioihin, tuo uudet näkökulmat ja mahdollistaa avointa ja suoraa keskustelua.”
- Asiakaspalaute, 2016

Kauppakamarin klubit - Tavoitteena aikaansaada oivalluksia


Kari I. Mattila

Senior Adviser, Johtajuustaito.fi Oy

Kari I. Mattila on työskennellyt yrittäjänä, toimitusjohtajana ja yritysvalmentajana useita vuosia. Hän on toiminut konsulttina Suomessa, monissa Euroopan maissa ja USA:ssa. Kari tekee yksilöiden ja organisaatioiden kehittämistyötä EBW-tunneälytyökalun avulla.

Fasilitaattorina Kari haluaa yhdessä klubilaisten kanssa löytää sellaisia kysymyksiä, joiden vastaukset saavat heidät nostamaan omaa toimintaansa seuraavalle tasolle.

”Klubi on matka, joka tehdään talkoohengessä, yhdessä, jolloin saadaan jokaiselle uusi talo.”
-Kari I. Mattila
"Kari pitää hyvin homman kasassa. Arvostan ammattitaitoa."
- Asiakaspalaute, 2015

Kauppakamarin Johtajaklubi | Uusia tapoja ja näkökulmia johtamiseen


Ara Hopia

toimitusjohtaja, Sales Energy Consulting Oy

Ara Hopialla on yli 30 vuoden kokemus myynnin, asiakkuuksien kehittämisen ja viestinnän johtotehtävistä. Hän on toimitusjohtaja, johtoryhmien ja johtohenkilöiden valmentaja sekä usean yrityksen hallituksen jäsen. Ara on Grape People Finlandin kouluttama fasilitaattori sekä sertifioitu DiSC-, Time Master - ja WOL-valmentaja.

Klubin fasilitaattorina Ara pitää tärkeänä rauhoittumista muutaman tunnin kaiken kiireen keskeltä työelämän ydinasioiden yhteiseen pohdintaan. Tapaamisissa tärkeintä on avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, jolloin haastaviakin teemoja rohjetaan käsitellä eri näkökulmista.

”Jos haluat jutella, tule rohkeasti mukaan!”
- Ara Hopia

”Ara vie sujuvasti keskusteluja eteenpäin. Huolehtii mukavasti aikataulusta, ja kaikille suodaan suunvuoro.”
- Asiakaspalaute, 2016
”Ara on hyvä ja kokenut fasilitaattori.”
- Asiakaspalaute, 2016

Löydä verkostosi Myyntijohtajaklubista!


Tero J. Kauppinen

toimitusjohtaja, VIA Group

Tero J. Kauppinen on johdon valmentaja, kansainvälinen johdon konsultti ja johtamisen kehittäjä. Hän johtaa perustamaansa konsulttiyhtiötä VIA Groupia, joka on toiminut Suomen markkinoilla yli 30 vuotta. Hän toimii myös johdon koulutukseen erikoistuneen Leadership Academyn rehtorina.

Tero J. Kauppinen on kouluttanut yli 200.000 esimiestä ja johtajaa.

”Johtajaklubin fasilitaattorina räätälöin aiheet ja niiden käsittelyprosessin osallistujien tarpeisiin ja tuon keskusteluun omat näkemykseni johtamisesta.”
- Tero J. Kauppinen

”Erinomainen asiantuntemus johtamisen kehittämisestä”
- Asiakaspalaute, 2016


Leena Jaakkola

viestinnän valmentaja, Viestintävalmennus Leena Jaakkola

Leenalla on 20 vuoden kokemus johtamisesta. Leena on ennakkoluuloton naisjohtaja, jolla on positiivista energiaa ja uskallusta kyseenalaistaa vallitsevia totuuksia sekä löytää uusia ratkaisuja haastavissakin tilanteissa. Taustaltaan hän on tv- ja radiotoimittaja.

"Yhdessä on hyvä mennä eteenpäin!"
-Leena Jaakkola
”Kiitos avoimuudestasi, kun kerrot omista kokemuksista johtajana. Avoimuutesi auttaa myös klubin jäseniä.”
-Asiakaspalaute, 2016
”Selkeä, hyvä esiintyjä, ottaa kaikki hienosti huomioon.”
-Asiakaspalaute, 2016

Tervetuloa mukaan aina uutta etsivään, innostavaan ja luottamukseen perustuvaan klubiin!


Maija Isotalo

Operational Partner, VIA Group

Maija Isotalo toimii VIA Groupissa Operational Partnerina. Hänellä on seitsemän vuoden kokemus seniorikonsulttina toimimisesta yhdessä toimitusjohtajien ja johtoryhmien kanssa yrityksien arvon kasvattamisen kiihdyttämiseksi sekä transformaatiovauhdin nopeuttamiseksi. 

Viime vuodet hän on keskittynyt USA:ssa luotuihin CEO.worksin onnistumiskonsepteihin, joiden avulla toimitusjohtajien onnistumisprosentit on saatu merkittävään kasvuun.

Hän on aiemmin toiminut pörssiyhtiöissä yritysjohdon ylemmissä johtotehtävissä ja johtoryhmien jäsenenä yli 25 vuotta. 

 ”Klubifasilitaattorina kannustan ryhmää vilkkaaseen vuorovaikutukseen ja pyrin nostamaan keskusteluun mukaan aihioita uusista menestyskonsepteista.”
-Maija Isotalo

”Maija antaa tilaa keskustelulle mutta tuo myös omia näkemyksiään ja kokemuksiaan esille."
-Asiakaspalaute 2016


Marko Parkkinen

toimitusjohtaja, Seedi Oy

Marko Parkkinen on moniyrittäjä ja innovatiivinen kehittäjä. Hän auttaa ihmisiä hyödyntämään liiketoimintansa uusia mahdollisuuksia. 

Marko on ollut perustamassa yli 20 yritystä ja toiminut lähes 20 yrityksen ja yhteisön hallituksessa. Lisäksi hän on auttanut yli sataa yritystä liiketoiminnassaan. Marko on kiinnostunut myös yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

"Uuden synnyttäminen on omistajille välttämätöntä ja tänä päivänä yksi johtajan kolmesta tärkeimmästä tehtävästä. Tule mukaan tekemään uutta yhdessä."
-Marko Parkkinen

Marko aloittaa klubifasilitaattorina keväällä 2017.