Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

Ulkomaankaupan asiakirjat

 

Europan unionin yleinen alkuperätodistus ja ATA carnet -tulliasiakirja 

Kauppakamarit myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet-tulliasiakirjoja. Alkuperätodistus haetaan www.e-Vientiasiakirjat.fi -palvelun kautta tai täyttämällä Keskuskauppakamarin sivulla oleva hakemus ja ottamalla yhteyttä omaan kauppakamariin. 
 
ATA carnet-tulliasiakirja haetaan www.atacarnet.fi -sivuston kautta.

Asiakirjojen vahvistaminen

Useimmiten ulkomaiset tahot voivat pyytää yritystä vahvistamaan tietyn asiakirjan kauppakamarissa. Yleensä pyyntö liittyy ulkomaankaupan rutiineihin. Yleisimpiä kauppakamarissa vahvistettavia ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot, hinnastot ja erilaiset todistukset.

Vahvistaessaan asiakirjan kauppakamari vakuuttaa, että asiakirjasta ilmenevät seikat ovat todenmukaisia. Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on kauppakamarin harkinnan mukaan esitettävä sellaiset selvitykset, että kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.

Usein asiakirjoja joudutaan toimittamaan ulkomaille ”virallisesti oikeaksi todistettuna”. Yksityisen asiakirjan kohdalla allekirjoituksen todistaa Suomessa oikeaksi julkinen notaari maistraatissa.

 

Lisätiedot

Ulkomaankaupan asiakirjat

 

Neuvonta, lomaketilaukset:


Helsingin toimisto

Kalevankatu 12, 00100 Helsinki
Toimisto avoinna ma–pe klo 08.00–16.00

etunimi.sukunimi(at)chamber.fi tai asiakirjatiimi(at)helsinki.chamber.fi
Vaihde 09 228 601 

Heidi Ikonen
palvelupäällikkö
09 2286 0216

Olga Fabritius
palveluneuvoja
09 2286 0339

Nina Kramp
palveluneuvoja
09 2286 0218


Luoteis-Uudenmaan kauppakamariyksikkö

Asianajotoimisto Niinimäki & Enroos Oy,
Tuusantie 1, 03100 Nummela
Toimisto avoinna ma–pe klo 09.00-17.00

Aika vahvistusten hakemista varten pyydetään sopimaan etukäteen. Luoteis-Uudenmaan kauppakamariyksikkö ei myönnä ATA carnet -asiakirjoja. 

Jari Niinimäki
asiamies
09 222 4522