Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

21.12.2018

HKL suunnittelee konsulttiyhtiön perustamista

Helsingin kaupunginhallitukselle on esitetty joukkoliikenteen konsultointipalveluja tuottavan yhtiön perustamista. Yhtiön tarkoituksena on tarjota palveluita laajasti myös omistajatahon ulkopuolisille hankintayksiköille ja sen perustaisi Helsingin kaupungin liikennelaitos.

Päätösesityksen perusteluissa on esitetty, että ”erityisen tilaisuuden yhtiön perustamiselle luovat Tampereen raitiotiehankkeeseen liittyvät yhteistyömahdollisuudet” ja että ”perustettavan yhtiön avulla on tarkoitus osaltaan edistää sitä, että HKL:n henkilöstön joukkoliikenneosaaminen on jatkossa maailman kärkeä”.

Helsingin seudun kauppakamari yhdessä muiden elinkeinoelämän järjestöjen kanssa vastustaa HKL:n konsultointiyhtiön perustamista. Liikenteen asiantuntijapalveluissa on jo Suomessa toimivat kaupalliset markkinat ja kymmeniä eri kokoisia kaupallisia toimijoita.

Julkisen tahon liiketoimintaa voidaan perustella ainoastaan selkeissä markkinapuutetilanteissa ja tässä tilanteessa sitä ei ole. Uusi yhtiö olisi ongelmallinen myös kilpailulainsäädännön ja hankintalain kannalta.

Lisätietoja: 
Marko Silen 
johtaja, Helsingin seudun kauppakamari
puh. 050 548 4217