Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

25.04.2018
Business College Helsinki

Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki

Ammatillisesta oppilaitoksesta Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki. Uusi nimi otetaan virallisesti käyttöön 1.8.2018, mutta olemme jo uudella nimellä esillä tapahtumissa ja medioissa kevään ja kesän 2018 aikana. 

Oppilaitos on koko historiansa ajan kouluttanut ammattilaisia erityisesti pääkaupunkiseudun yritysten palvelukseen. Tänä päivänä se kouluttaa liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia – peruskoulun päättävistä työssäkäyvien täydennyskoulutukseen sekä yritysten henkilöstökoulutukseen. 

Toimintaympäristö muuttuu, myös oppilaitos muuttuu

Noin 10 vuotta sitten tehtiin päätös, että Helsinki Business College (perustettu 1881) ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto (perustettu 1898) yhdistyvät. Uudelle oppilaitokselle valittiin suomenkieliseksi nimeksi Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja englanninkieliseksi nimeksi Helsinki Business College.

Nyt toimintaympäristön muutoksen ansiosta myös oppilaitoksen on aika tehdä iso muutos. Selvitimme myös vuonna 2017 tehdyssä bränditutkimuksessa potentiaalisten asiakkaidemme näkemyksiä imagostamme ja nimestämme. Lisäksi ajan henki on viestittää tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Vaikka oppilaitos nyt uudistuu nimeään myöten, oppilaitoksen pitkät perinteet muistetaan.

Oppilaitoksen nimenmuutoksesta huolimatta koulutuksen järjestäjän nimi Helsinki Business College Oy säilyy ennallaan. Oppilaitoksen omistavat tasaosuuksin Helsingin seudun kauppakamari ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö. 

Business College Helsinki

Selkeä uusi brändi

Nimimuutos on osa laajempaa brändimuutosta. 
– Oppilaitos haluaa jatkossa olla yhä vahvemmin kansainvälistymiseen ja työelämän nopeaan muutokseen vastaava oppilaitos, sanoo rehtori Antti Loukola

Brändimuutokseen liittyvän laajemman näkyvyyden ansiosta oppilaitos uskoo asiakkaiden myös jatkossa löytävän sen helposti.

Uusi nimi on muodossa Business College Helsinki, mutta oppilaitos painottaa nimessään Business Collegea. Se sijaitsee Helsingissä, mutta sen toiminta-alue on laaja; se toimii myös virtuaalisesti ja kansainvälisillä kentillä. 

Vahvaa ja omannäköistä brändi-ilmettä rakennetaan yhteistyössä johdon, oppilaitoksen oman markkinoinnin ja viestinnän, kumppanin (mediatoimisto Dagmar) sekä opiskelijoiden kanssa.

 

Lisätietoja

nimimuutoksesta:
rehtori Antti Loukola, 050 377 8734,
antti.loukola@businesscollege.fi

visuaalisesta ilmeestä:
markkinoinnin suunnittelija Tajzan Sharif, 044 775 6760,
tajzan.sharif@businesscollege.fi

muut kyselyt:
tiedottaja Kirsi Suni, puh. 040 747 4399,
kirsi.suni@businesscollege.fi