Nuoren polven tekijä Jaakko Sahimaa lähtee hallitusmatkalle. Matkallaan hän tutustuu hallitustyöskentelyyn kauppakamarin HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksessa.

#Hallitusmatka on tullut päätökseen

Nuoren polven tekijä Jaakko Sahimaa on lähtenyt hallitusmatkalle. Matkallaan hän on tutustunut hallitustyöskentelyyn kauppakamarin HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksessa.

Jaakko Sahimaa on yrittäjä, vaikuttaja ja organisaatiopsykologi. Hallitusmatkan Sahimaa on tehnyt kauppakamarin opastuksella.

Hallitusmatkani Helsingin seudun kauppakamarin kanssa on tullut päätökseensä.

Viimeisten kahden kuukauden aikana olen päässyt tutustumaan ja perehtymään hallitustyöskentelyn perusteisiin HHJ-kurssilla. Kokemus on ollut opettavainen ja antoisa.

HHJ-kurssin aikana olemme päässeet noin 30 muun kurssilaisen kanssa sukeltamaan mielenkiintoisten luennoitsijoiden ja kouluttajien, kokeneiden hallitusammattilaisten johdolla niin teoreettisen kuin hyvin käytännönläheisenkin opetuksen kautta erilaisiin toimivan hallitustyöskentelyn kannalta olennaisiin teemoihin:

  • hyvään hallintotapaan,
  • toimiviin hallitustyön käytänteisiin,
  • strategiatyöhön kuin yrityksen talouteenkin.

Lisäksi kurssin aikana olemme pienryhmissä toteuttaneet case-yritykselle myös toimintasuunnitelman hallitustoiminnan kehittämiseksi kurssilla oppimiemme asioiden pohjalta.

HHJ-kurssi on tarjonnut tiiviissä paketissa perusymmärrystä yrityksen hallitustyöskentelyyn liittyvistä asioista. Kurssi ei tee kenestäkään valmista hallitusosaajaa, mutta antaa hyvän pohjan sellaiseksi kehittymiselle. Itselleni kurssi on toiminut lähtölaukauksena hallitustyöskentelyn pariin. Vaikka HHJ-kurssi päättyy ja #hallitusmatkalla -projekti on HHJ-loppututkintoa vaille valmis, on oma hallitusmatkani vasta aluillaan.

Jaakon ilmoitus

Ilmoitan täten tässä myös sen, että mikäli organisaatiollanne on tarvetta saada tuoretta ja raikasta nuoren sukupolven edustusta ja organisaatiopsykologian osaajaa mukaan hallitustyöskentelyynne tai advisory boardinne toimintaan, olen käytettävissä.

Jostain on oma hallitusmatkansa aloitettava,
kenties se voisi olla teidän organisaatiostanne.

Lue myös

Myyntijohdon vastuu kasvaa – käytännön vinkkejä modernin myynnin johtamiseen

Olin puhumassa aiheesta vuoden 2023 Nordic Sales Enablement –tapahtumassa, jossa paikalla oli isojen suomalaisten yritysten...

Viikon kysymys: pitämättömät vuosilomat

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Hallitusmatkalla – Puolivälin etappi ja loppuliuku

Nuoren polven tekijä Jaakko Sahimaa on lähtenyt hallitusmatkalle. Matkallaan hän on tutustunut hallitustyöskentelyyn kauppakamarin HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksessa.