Nuoren polven tekijä Jaakko Sahimaa lähtee hallitusmatkalle. Matkallaan hän tutustuu hallitustyöskentelyyn kauppakamarin HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksessa.

#Hallitusmatkalla – matka jatkuu

Nuoren polven tekijä Jaakko Sahimaa on lähtenyt hallitusmatkalle. Matkallaan hän tutustuu hallitustyöskentelyyn ja matka jatkuu nyt toisen koulutusmoduulin kauppakamarin HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksessa.

Jaakko Sahimaa on yrittäjä, vaikuttaja ja organisaatiopsykologi. Hallitusmatkan Sahimaa tekee kauppakamarin opastuksella.

Mistä on toimiva hallitustyöskentely tehty?

Tämän kysymyksen äärellä vietettiin aikaa Helsingin Kauppakamarin HHJ-kurssin toisessa koulutusmoduulissa. Aihepiirin pariin meitä oli saattelemassa CV Groupin Matti Jaakola, joka oman hallitus- ja toimitusjohtajakokemuksensa pohjalta oivallutti toimivan hallitustyön peruslainalaisuuksien saloihin. Koulutusjaksolla käytiin läpi yritysten hallintaketjua omistajien, hallituksen ja yrityksen toimitusjohtajan välillä ja käsiteltiin kunkin roolia ja toimivaltuuksia sekä mahdollisia sudenkuoppia ja haastetilanteita eri instanssien välillä.

Omistajatahdon, -strategian, -ohjauksen ja liiketoimintastrategian teemoja käsiteltiin ja avattiin Matin johdolla ansiokkaasti ja samalla mukaansatempaavalla ja osallistavalla otteella. Moduulin aikana kävimme myös seikkaperäisesti läpi sekä hallituksen tehtävälistaa ja sen prioriteetteja sekä toimivaa työjärjestystä ja vuosikelloa hallitustyön ja operatiivisen johdon osalta.

Tuntuu, että omalla #hallitusmatkallani tämä koulutuksen osuus on tähän mennessä antanut minulle eniten konkreettisia oppimiskokemuksia ja käytännön ymmärrystä hyvän hallitustyöskentelyn käytänteistä, lainalaisuuksista ja myös reunaehdoista.

Toisena osuutena HHJ-kurssin toisessa koulutusmoduulissa kuulimme CASE-esimerkkinä Marjo Miettisen ajatuksia ENSTOn perheyrityksen hallituksen puheenjohtajan kokemuksista. ENSTOn perheyrityksen tarinan kuuleminen oli mielenkiintoista ja samalla valotti perheyritysten toimintadynamiikkaa sekä mielenkiintoisia perheyritykselle ominaisia johtamisen ja hallitustyön haasteitakin. Marjo toi puheevuorossaan mielenkiintoisella tavalla esille toimivia keinoja omistajavaihdoksiin ja erityisesti sukupolvenvaihdokseen perheyrityksen johdossa.


Kokonaisuudessaan HHJ-kurssin toinen moduuli, joka käsitteli hallituksen ja hallitustyön organisointia oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Tässä moduulissa sukellettiin aloitusmoduulia huomattavasti syvemmälle käytännönasioihin toimivaan hallitustyöhön liittyen!

Jaakon matka hallitusosaajaksi jatkuu

Oma matkani märkäkorvasta hallitusosaajaksi on aluillaan. Tuntuu, että HHJ-kurssi antaa tähän hyviä eväitä, joita tulevaisuudessa toivon pääseväni hyödyntämään myös käytännössä hallitustyötä tehden.

 

Sinun on hyväksyttävä markkinointievästeet jotta voit katsoa tämän videon.

 

HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi 9.3.–4.5.2021

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin.

Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Tutustu

Lue myös

Matkahuolto: Porvoon kyläkyyti – yhteisöllisyyden asialla

Keskuskauppakamari palkitsee vastuullisuustyössä menestyneen organisaation Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa. Matkahuolto - Porvoon kyläkyyti oli toinen vuoden 2021 finalisteista.

Matkailualan toipuminen pandemiasta – uusi raportti

ETLA:n julkaiseman raportin on koonnut Nordic West Office ja ETLA on laatinut raporttiin skenaariolaskelmia koskevan osuuden. Suomen...

Miksi EU:n yhteiset matkailua koskevat pelisäännöt eivät kelpaa Suomelle?

Keskuskauppakamari on huolissaan siitä, että Suomen maahantulomääräyksistä suunnitellaan muuta Eurooppaa tiukempia.