Helsinki etsii parasta katutyömaata 2021 – Helsingin seudun kauppakamari mukana raadissa

Helsinki etsii parasta katutyömaata 2021 – Helsingin seudun kauppakamari mukana raadissa

Helsinki järjestää ensimmäistä kertaa Vuoden katutyömaa –kilpailun. Kilpailun tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat ensiluokkaisia ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun. Myös kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden mittelöön ehdottamalla kisaan omaa suosikkiaan, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin.

Kilpailussa valitaan kolme voittajaa

Katutyömaita arvioidaan kolmessa eri kategoriassa: kiinteistötyömaat (esim. julkisivuremontti), suuret katutyömaat (esim. Raide-Jokeri) ja pienet katutyömaat (esim. tietoliikennekaapelin kaivaminen). 

Valinnat parhaimmista työmaista tekee arviointiraati, johon kuuluvat muun muassa Helen Oy, HSY, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, HSL, Helsingin kaupunki ja Helsingin seudun kauppakamari. Kauppakamaria raadissa edustaa maankäytön suunnittelun ja liikenteen johtava asiantuntija Tiina Pasuri.

Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevia työmaita. Raati huomioi muun muassa sitä, miten helppoa työmaan läheisyydessä on kävellä tai pyöräillä sekä työmaan esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä ja työmailta saatujen aineistojen avulla. Lokakuun alussa arviointiraati päättää kilpailun voittajat kussakin kategoriassa kaupunkilaisten antamat äänet huomioiden.   

Ehdotuksia hyvistä katutyömaista voi tehdä keskiviikkoon 15.9. asti. Ehdotuksia voi esittää osoitteessa: https://new.maptionnaire.com/q/8buk9v9ufc4l.

Lue myös:
Edellinen artikkeli Kauppalehti: Korkea teknologia ja sinisilmäisyys tekevät Suomesta mehevän kohteen yritysvakoilijalle – Startup-firma voi kaatua yhdestä iskusta Seuraava artikkeli Osaajapula on yritysten yhteinen murhe