Kuntien strategiatyöhön otettava mukaan myös sijoittajat ja rakentajat

Keväällä valitut kaupunkien ja kuntien valtuutetut ovat useassa kunnassa päättäneet strategiasta, esimerkiksi Helsingin ja Espoon strategiat on juuri hyväksytty. Nykypäivänä strategiatyössä kuntalaiset osallistetaan, mutta elinkeinoelämän ääntä ei kuulla riittävästi.  

Kauppakamarin asunto- ja aluevaliokunnan kokouksessa kaivattiin pääkaupunkiseudulle lisää notkeutta maankäyttöön ja asumiseen.

Valiokunnassa vierailleet Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi sekä Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen saivat terveisiä vietäväkseen.

-Sijoittajan silmin Espoota on vaikea lähestyä. Pääkaupunkiseudulla törmätään edelleen kuntarajoihin, meillä pitäisi olla yksi iso kaupunki. Yksittäiseltä virkamieheltä on useasti iso valta jopa detaljeissa. Ottakaa rakennusyritykset ja pääomasijoittajat mukaan keskusteluun. Ajatelkaa isommin, ottakaan koko pk-seutu huomioon, toivottiin valiokuntalaisten puheenvuoroissa.

Särkijärven mukaan asumisesta on vaikeaa keskustella, sillä useat näkemykset istuvat tiukasti, vaikka niissä muutosta onkin tapahtunut.

Osaatko sanoa, mikä näistä Jouni J. Särkijärven Asuntopoliittisen ventin väittämistä on totta, mikä ei.

Oikeat vastaukset

Kaikki väittämät ovat vääriä. Vuonna 2006 väittämät pitivät paikkansa.

Lue myös:

Toimiva liikennejärjestelmä on kuin verisuonisto

Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä kulkevaa Raide-Jokerin pikaraitiotietä on rakennettu kohta viisi kuukautta. 25 kilometrin mittainen pikaraitiolinja korvaa valmistuessaan Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöidyn...

Edellinen artikkeli Virtuaalitodellisuuden hyödyntäjä välttää monet mokat Seuraava artikkeli Näin johdetaan yritystä, joka kapinoi kuin teini-ikäinen