Jaakko Sahimaa on #hallitusmatkalla Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

Lähtölaukaus hallitusmatkalle kauppakamarin kanssa

Matka hallitusammattilaiseksi ja hallitustyön osaajaksi on pitkä. Se kysyy laaja-alaista ymmärrystä ja omaa kokemusta liiketoiminnasta ja yritysmaailman lainalaisuuksista ja toimintaperiaatteista. Omaa osaamista näiden asioiden suhteen voi kasvattaa kuunteluoppilaana, mutta ennen kaikkea itse tekemällä ja toimimalla.

Itse haluan ottaa nuoren polven työelämävaikuttajana varaslähdön hallitustyöskentelyn saloihin ja tavoitteekseni olen asettanut hallitustyöhön mukaan pääsemisen seuraavan viiden vuoden sisällä. Tästä syystä olen syksyn 2020 aikana #hallitusmatkalla Helsingin seudun kauppakamarin kanssa ja suoritan HHJ-kurssin marras-joulukuun aikana raportoiden matkastani somessa ja kauppakamarin alustoilla.

Olen yrittäjä, organisaatiopsykologi, tietokirjailija väitöskirjatutkija Jaakko Sahimaa (PsM, DI).
Omaa työuraani olen lähtenyt rakentamaan kolmen tukijalan varaan:

  • akateemiseen maailman (väitöskirja),
  • arjen bisneksen (konsultointi, valmennukset, uracoaching, psykologityö) ja
  • julkisen vaikuttamisen (kirjat, some, puhujatyö) ympärille.
  • Tulevaisuudessa – ajan kanssa – haluaisin rakentaa neljättä ammatillista tukijalkaa myös hallitustyöskentelyn ja sijoitustoiminnan ympärille. Ensimmäisenä askelena tätä tavoitetta kohden toimii nyt HHJ-kurssille osallistuminen ja perusymmärryksen kerryttäminen hallitustyöskentelyyn liittyen. Siksi itse halusin lähteä mukaan projektiin #hallitusmatkalla.

Ensimmäinen HHJ-kurssin koulutusmoduuli järjestettiin maanantaina 9.11. iltapäivällä turvavälein ja maskit naamalla Helsingin seudun kauppakamarin tiloissa. Koulutuksen startti piti sisällään tutustumista noin 30 muuhun omaa hallitusmatkaansa tekevään kurssilaiseen. Koulutuksen avasi Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Heikki J. Perälä kertoen HHJ-kurssin tavoitteista, tarkoituksista ja merkityksestä suomalaisten hallitusammattilaisten kouluttamisessa ja varustamisessa tehtäviinsä.

Tämän jälkeen Directors’ Institute Finlandin Leena Linnainmaa johdatti meidät osallistujat puhumaan hyvästä hallintotavasta: omistajien, hallituksen ja yritysten johdon rooleista ja vastuista sekä yleisistä lainalaisuuksista hallitustyöskentelyssä. Koulutuspäivän päätteeksi Hallituspartnerit ry:n Raija-Leena Söderholm jakoi vielä omia näkemyksiään ja kokemuksiaan toimivasta hallitustyöskentelystä oman pitkän johtamis- ja hallitusuransa pohjalta.
Ensimmäinen koulutuspäivä oli ensimmäinen askel hallitusmatkallani. Koulutuspäivä lisäsi entisestään kiinnostusta ja intoa hallitustyötä kohtaan. Jo pelkästään ensimmäisen päivän perusteella voin suositella kurssia kaikille jo hallitustyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille.

Seuraa jatkossakin hallitusmatkani vaiheita somessa #hallitusmatkalla sekä kauppakamarin alustoilla.Tutustu HHJ-koulutuksiin Kauppakamarikaupassa


Lue lisää:

Hallitusmatkalla kauppakamarissa – Jaakko Sahimaa

Hallitusmatkalla kauppakamarissa – Jaakko Sahimaa

Lue myös:

Koulutusten ja tapahtumien toteutus jatkuu toistaiseksi etänä

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä, ja tästä syystä järjestämme kaikki koulutuksemme ja muut tilaisuutemme toistaiseksi striimeinä. Ajantasaisen koulutusvalikoimamme löydät aina KauppakamariKaupasta.

Hallitusmatkalla kauppakamarissa – Jaakko Sahimaa

Jaakko Sahimaa on yrittäjä, vaikuttaja ja organisaatiopsykologi. Hän haluaa tehdä työelämästä merkityksellisempää. Koulutus ja uuden oppiminen auttavat löytämään tulokulmia tulevaisuuden työelämään. Sahimaa tekee hallitusmatkan kauppakamarin kanssa.
Edellinen artikkeli Miten toimia, kun tietomurto yrityksessä kohdistui henkilötietoihin? Seuraava artikkeli Kuukausi takana FinnCham Brasiliassa