Artikkelikuva

HENKILÖSTÖ – Strateginen investointi?

Parhaille osaajille on ottajia! Kuka onnistuu saamaan heidät? Paraskin strategia voi toteutua vain ihmisten avulla. Osaammeko oikeasti ajatella henkilöstön strategisena investointina? Näihin kysymyksiin annetaan vastauksia tässä kirjassa.

Tervetuloa Henkilöstö – Strateginen investointi? –kirjan julkistamistilaisuuteen pe 21.8. klo 8.30–10.30 kauppakamarille Koulutustila Metropoliin (Kalevankatu 12, 2. krs). Ilmoittautuminen kustannus@helsinki.chamber.fi. Voit ilmoittautua myös mukaan seuraamaan tilaisuutta striiminä.

 

Henkilöstö – strateginen investointi? -kirjassa henkilöstöä tarkastellaan yrityksen ratkaisevan tärkeänä kilpailuetuna. Digitalisaation voittokulun myötä osaamispääoma on yrityksen keskeinen investointi. Teoksessa perehdytään henkilöstöanalytiikkaan ja osaamispääoman kehittämiseen

sekä ketterään toimintalogiikkaan, jota nykyään edellytetään niin johtaja- kuin organisaatiotasolla. Kirjan käytännönläheisten neuvojen siivittämänä tutustutaan myös organisaatiokulttuurin merkitykseen ja vetovoimaisen työnantajakuvan rakentamiseen sekä niin julkisen kuin yksityisen sektorin organisaatioiden toteuttamiin muutosprosesseihin.

Kirjan kirjoittajat Markku Kaijala ja Riitta Tolvanen ovat työparina ja kirjailijoina oiva, toisiaan täydentävä duo: heiltä löytyy kokemusta ja näkemystä johtoryhmätyöskentelystä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, henkilöstöjohtamiseen liittyvistä moninaisista haasteista sekä kehittyvän organisaation ja johtamismallin samoin kuin tarvittavan osaamispääoman rakentamisesta jatkuvasti muuttuville markkinoille. He ovat vahvasti vihkiytyneet yrityksen johtamisen saloihin, siunauksineen ja kirouksineen.

Markku Kaijala on Pro-Source Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Hän tekee yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten yhtiöiden kanssa auttaen heitä rakentamaan sopivan organisaation ja johtamismallin jatkuvasti muuttuville markkinoille.

Riitta Tolvanen on 40 vuoden työuransa aikana toiminut erilaisissa hallinnollisissa, kaupallisissa ja henkilöstöjohdon tehtävissä merkittävissä suomalaisissa organisaatioissa: ensin Stockmannilla, sitten Fazer Amicassa henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä ja viimeksi VTT:llä henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Lisätiedot: kirjasta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/henkilosto-strateginen-investointi.html

ja julkistamistilaisuudesta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/henkilosto-strateginen-investointi-kirjan-julkistamistilaisuus-21-8-2020.html

Kuuntele Markku Kaijalan ja Riitta Tolvasen haastattelut Chambercastissa.

Lue myös

Tavoitteena monimuotoinen ja yhdenvertainen työyhteisö – miten se tapahtuu? 

Kauppakamarilla toimii DEI-työryhmä, joka koostuu kahdesta johtoryhmän jäsenestä sekä neljästä työntekijästä. Työryhmää vedän minä, viestinnän...

Lausunto: Luonnos valtion väyläverkoston investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032

Väylävirasto on pyytänyt Helsingin seudun kauppakamarin lausuntoa luonnoksesta valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032.

Lausunto: Valtion väyläverkoston investointiohjelma vuosille 2024-2031

Kauppakamari on antanut lausunnon Väylävirastolle valtion väyläverkon investointiohjelmasta vuosille 2024-2031.