Kirjauutuus: Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen

Moni talousrikos olisi voitu havaita etukäteen ja vahinkojen syntyminen estää. Tuore Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen -opaskirja neuvoo, kuinka rikoksia voi ennaltaehkäistä mm. tietoteknisin keinoin.

Mitkä syyt johtavat talousrikoksiin?

Kauppakamarin Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen -kirja antaa vinkkejä siihen, miten talousrikoksia voidaan ehkäistä ennalta. Muun muassa oikeustapausten pohjalta analysoidaan yleisimpiä talousrikokseen johtaneita syitä ja miten tätä tietoa voidaan hyödyntää riskien pienentämiseksi omassa organisaatiossa. Huomioon otetaan mm. yleiset toimintatavat, rekrytoinnissa käytettävissä olevat keinot ja kyberturvallisuus.


Mistä voi tietää, että organisaatiossa on meneillään talousrikos ja miten silloin tulisi toimia?

Kirja auttaa yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä myös havaitsemaan meneillään olevat talousrikokset antamalla runsaasti käytännön vinkkejä väärinkäytösten tunnistamiseen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa väärinkäytös huomataan, sitä pienemmiksi voidaan vahingot rajata.

Kirjasta saat ohjeet siihen, miten toimia, kun herää epäily väärinkäytöksestä tai vahinko on jo tapahtunut.

Talousrikosten estämisestä esimerkkejä

Tämä paljon ohjeita ja esimerkkejä sisältävä kirja hyödyttää organisaatioiden hallitusten jäseniä, muita avainhenkilöitä, lakimiehiä, tilintarkastajia ja controllereita sekä yritysturvallisuusasiantuntijoita ja riskienhallintahenkilöitä. Kauppakamarin kirja Talousrikosten ennaltaehkäisy ja havaitseminen ilmestyi 21.12.2020.

Asiantunteva kirjoittaja

Kirjan kirjoittaja Juha-Matti Laurio on tietoturva-asiantuntija, tietokirjailija ja Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Finland ry:n jäsen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kyberturvallisuudesta ja riskienhallinnasta, ja hän on toiminut tietoturva-asiantuntijana puolustusvoimissa, oikeushallinnossa ja yritysmaailmassa sekä useissa yhdistyksissä.

Kirjasarjan ensimmäinen osa, Talousrikosten tutkinta ja tutkintapyynnön laatiminen, ilmestyi lokakuussa 2020.

Lisätietoa:

Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari

Puh.: 09 2286 0359

Leena Viitala, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari

leena.viitala@chamber.fi

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot. www.kauppakamarikauppa.fi

Lue myös:

Koulutusten ja tapahtumien toteutus jatkuu toistaiseksi turvallisesti etänä

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä, ja tästä syystä järjestämme kaikki koulutuksemme ja muut tilaisuutemme 31.1.2021 asti vain etänä. Ajantasaisen koulutusvalikoimamme löydät aina KauppakamariKaupasta.

Kustannustuotteita jäsenten tarpeisiin

Leena Viitala työskentelee talouden ja verotuksen kirjojen ja sähköisten julkaisujen tuottajana kauppakamarin palveluliiketoiminnassa. Kauppakamari julkaisee vuoden aikana reilut 30 uutta kirjaa ja päivittää kymmeniä verkkojulkaisuja.
Edellinen artikkeli Pormestari Vapaavuoren esitys on hyvä pohja Helsingin ydinkeskustan kehittämiselle Seuraava artikkeli Helsingin seudun uusien asuntojen määrä nousi ennätyslukemiin vuonna 2020