Helsingin seudun kauppakamari, tiedote, mediatiedote

Näin nopeaa lomautusaaltoa ei ole aikaisemmin koettu

Helsingin seudun kauppakamarin yritysneuvonta on ollut viimepäivinä ennen näkemättömän tilanteen edessä. Sadat yritykset tarvitsevat apua maailmanlaajuisen markkinahäiriön kohtaamiseen. Ylivoimaisesti eniten jäsenyritykset kysyvät henkilöstön lomauttamisesta. Näin nopeaa lomautusaaltoa ei ole aikaisemmin koettu.

”Lomautuskyselyjä tulee kaikilta toimialoilta. Tämä tulee tarkoittamaan yritystoiminnan pysähtymistä monilla toimialoilla ja kuluttajien ostovoiman vähenemistä”, toteaa Helsingin seudun kauppakamarin yritysneuvonnasta vastaava johtaja Marko Silen.

Keskuskauppakamarin tänään julkistetussa valtakunnallisessa kyselyssä neljännes yrityksistä on aloittamassa YT-neuvottelut tai antamassa lomautusvaroituksia. Lomautusten osalta valtakunnalliset ja Helsingin seudun näkymät eivät poikkea toisistaan, mutta Uudellamaalla yritysten kokema konkurssiuhka on muuta maata suurempi.

”Nyt tarvitaan nopeita valtion ja työmarkkinajärjestöjen päätöksiä, jotka antavat yrityksille keinoja vastata kysyntähäiriöön ilman turhia konkursseja ja työpaikkojen menetyksiä”, painottaa johtaja Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista.

Jotta vältetään likviditeettikonkurssit, on lomautusaikojen lyhentämisestä sovittava välittömästi.

”Tämän lisäksi on mahdollistettava verojen ja muiden työnantajamaksujen lykkääminen yrityksen omalla ilmoituksella”, jatkaa Silen.

Helsingin seudun kauppakamarin yritysneuvonta on jäsenten käytössä maksutta. Neuvonnassa työskentelee 10 lakimiestä ja talousasioiden asiantuntijaa. Kauppakamarin kaikille avoimille internet-sivulle on koottu jatkuvasti päivitettävä korona-info, josta löytyy vastauksia muun muassa lomautuskysymyksiin, työaikajärjestelyihin ja force majoure -tilanteisiin.

Lue myös:
Edellinen artikkeli Helsingin seudun kauppakamari varautuu koronavirusepidemiaan – suosimme etätöitä, kokoukset ja tapahtumat striimataan, asiakaspalvelu toimii aukottomasti Seuraava artikkeli Koronavirukseen liittyviä ohjeita työnantajille – PÄIVITETTY