Radikaali uudistuminen – miten johtaa murroksessa?

Haluaisitko tietää, miten uudistutaan murroksessa ja minkälaista johtamista radikaalissa uudistumisessa tarvitaan?

Valtiotieteiden tohtori ja VTT:n työelämäprofessori Nando Malmelinin Radikaali uudistuminen -kirja perustuu ajankohtaiseen tutkimukseen, jonka havainnot syventävät ymmärrystä ihmisten johtamisesta pandemian jälkeisinä muutosaikoina.

Kirjasta on hyötyä kaikille, jotka haluavat uudistaa organisaatioita, innovoida uusia tuotteita ja palveluja, rakentaa tulevaisuuskestäviä yrityksiä ja kyseenalaistaa ajatteluaan.

Ymmärrä yhdeksän uudistumisen hidastettasi ja suuntaa ambidekstriseen johtamiseen

Erityisesti teoksessa pohditaan, minkälaista uutta ihmislähtöistä ajattelua, osaamista ja johtamista uudistuvissa organisaatioissa tarvitaan. Lisäksi perehdytään yritysten uudistumisen esteisiin, tarpeisiin ja mahdollisuuksiin.

Työkaluja strategiseen ennakointiin ja tulevaisuuden lukutaitoon

Kirja on tarkoitettu yrityksille, jotka pyrkivät kehittämään tuloksellista mutta samanaikaisesti radikaalisti uudistuvaa liiketoimintaa. Se on suunnattu kaikille johtajille ja asiantuntijoille, jotka rakentavat rohkeasti ajattelevia ja radikaalisti innovoivia työyhteisöjä.

KUTSU

Radikaali uudistuminen – miten johtaa murroksessa kirjan julkistamistilaisuus 9.4. klo 14.00–15.30

Tervetuloa seuraamaan striimattua kirjan julkistamistilaisuutta

Lue myös:
Edellinen artikkeli Helsingin seudun yrityksiltä vahva vaatimus selkeämmille koronatoimille Seuraava artikkeli Toimialakatsaus: Korona romahdutti liikenteen matkustajamäärät Helsingin seudulla