Risto Siilasmaa: Kukaan ei ole liian vanha tai tyhmä ymmärtämään koneoppimista

Koneoppiminen on tosi kova juttu, vakuuttaa yksi jos toinenkin yritysjohtaja. Silti hyvin harva on valmis ottamaan selvää, mistä on kyse. Mikä meissä oikein on vikana?
 1

Risto Siilasmaan mielestä jokaisen pitäisi haastaa itsensä oppimaan joka vuosi jokin uusi asia.
-Ainakin minun ymmärrystäni se rikastaa.

Kuka tietää, miten polttomoottori toimii, kysyy Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Lähes jokaisen kauppakamarin valiokunnissa toimivien luottamushenkilöiden tapaamiseen osallistuneiden käsi nousee.

– Tekoälyssä ei ole yhtään sen kummallisempaa kuin polttomoottorin toiminnassa, Siilasmaa vakuuttaa.

Koneoppimisen avulla teemme meistä itsestämme viisaampia. Silti moni yritysjohtaja ei tee asian eteen mitään, vaan delegoi sen muille. Miksi ihmeessä?

– Uskallus puuttuu. Pelottaa, että on liian vanha tai liian tyhmä.

Siilasmaa toki myöntää, että kokonaisuus on vaikeaa. Mutta yksittäiset palaset on helppo ymmärtää nopeastikin ja kannustaa katsomaan Risto Siilasmaa on Machine Learning -videonsa, jossa hän kertoo yksinkertaisesti koneoppimisen periaatteen.

– Siinä esitetyt asiat kun sisältää, suurin osa johtajista tietää ihan riittävästi koneoppimisesta, Siilasmaa rohkaisee.

Risto Siilasmaa: Kukaan ei ole liian vanha tai tyhmä ymmärtämään koneoppimista

Lue myös:

Johtaja johtaa ihmisiä myös digiaikana

Johdon konsultti ja viestintäasiantuntija Jukka Saksi on havainnut, että digiaikana tarvittavasta johtamisesta on liikkeellä paljon vääriä käsityksiä. – Yleinen harhaluulo...
Edellinen artikkeli Pilipalisaatiosta siirryttävä digitalisaatioon Seuraava artikkeli Argentina gets back on track