Sähköpostitunnukset vaarassa – varo uutta turvapostiviestiksi naamioitunutta huijausviestiä

Sähköpostitunnuksia kalastellaan nyt uudella tavalla. Turvapostin näköinen sähköpostiviesti ohjaa käyttäjän tietojenkalastelusivustolle, ja pyytää siellä viestin lukemiseen sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kyseessä on huijaus!

Oikea turvaposti ei pyydä käyttäjätunnuksia. Huijaus uhkaa erityisesti turvapostia käyttäviä organisaatioita ja huijattua tiliä voidaan hyödyntää huijauksen levittämisessä.

Turvapostin saapumisilmoitus tulee tutusta organisaatiosta.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukseen on tehty syksyn aikana ilmoituksia uudentyyppisestä tietojenkalastelukampanjasta. Huijari lähettää uhreilleen turvapostiviestin, jossa pyydetään klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Linkki ohjaa sivustolle, jossa uhria pyydetään syöttämään sähköpostitilinsä tunnukset, jotta viestin saa auki.

Tuhoa sähköpostiviesti välittömästi !

Yllä olevan kuvan mukaisia sähköposteja lähetetään yleensä tutuista organisaatioista, joiden kanssa uhri on normaalisti tekemisissä. Myös otsikossa näkyvä aihe saattaa olla tuttu, esimerkiksi lasku.

Viestissä käytetty suomen kieli on hyvää eikä välttämättä paljasta, että kyseessä on huijaus.

Viestissä ohjataan käyttäjä lukemaan suojattua viestiä klikkaamalla linkkiä. Linkin avaaminen ei ole vaarallista, mutta linkissä pyydetään sähköpostin käyttäjätunnusta ja salasanaa viestin lukemiseksi. Tunnusten antaminen mahdollistaa huijauksen.

Oikea turvaposti ei pyydä sähköpostisi käyttäjätunnuksia!

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa huijauksista

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa tietoturvaan liittyvistä varoituksista ja antaa ohjeita ja vinkkejä yrityksille.

Sähköpostitunnukset vaarassa - varo uutta turvapostiviestiksi naamioitunutta huijausviestiä

Lue myös:

Yhdistys – tarvitsetko kesätyöntekijää?

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. OP lahjoittaa yhdistykselle...
Edellinen artikkeli Kauppakamarin Matkahallinnon tutkinto palkittiin Vuoden Liikematkatekona Seuraava artikkeli Peli koukuttaa paremmin kuin kalvosulkeiset