Esihenkilöpäivät 11.-12.9.2024

Esihenkilöpäiviltä saat työsi kannalta tärkeää tietoa keskeisimmistä työsuhdeasioista sekä uusia näkökulmia johtamisen tueksi. 

Luvassa on inspiroiva ja huumorin sävyttämä koulutus, johon kannattaa tulla mukaan isommallakin porukalla. Kun samasta yrityksestä ilmoittautuu kerralla vähintään viisi henkilöä, osallistuu joka viides veloituksetta. 

Ohjelmassa:

Kirsi Parnila: Esihenkilön työoikeutta: Päivän aikana saat tietoa työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttämisestä työnantajan edustajana. Käsittelyssä ovat mm. tasapuolinen kohtelu, työturvallisuus, erilaiset poissaolot ja varoituskäytäntö sekä työntekijän käytökseen liittyvät  ongelmatilanteet. Päivän jälkeen sinulla on hyvä käsitys työsi kannalta keskeisestä työlainsäädännöstä.

Pekka Järvinen: Esimiestyön peruspilarit:
Toisen päivän aikana syvennytään esimiestyön peruspilareihin ja työyhteisön johtamisen merkitykseen. Kuulet, miten esihenkilönä tuet työyhteisöä eri tilanteissa kohti yhteisiä tavoitteita. Saat keinoja tarttua työyhteisön ongelmatilanteisiin ja vinkkejä 
rakentavan palautteen antamiseen.

Lue myös

Vuosilomaa täydentävät lisävapaapäivät

Jos työsuhde on päättynyt kesken lomanmääräytymisvuoden, työntekijällä on oikeus sairaus- tai kuntoutuspoissaoloaikaa vastaavaan osaan 24 päivästä. Käytännössä...

Tärkeää asiaa liikennealan toimijoille – vastaa kyselyyn

Liikenteen automaation ja digitalisaation sosiaalinen ulottuvuus tuo muutoksia liikennealan työvoimaan.

Ohjeet rahtialusten miehistöjen ja risteilymatkustajien kotiuttamiseen

Suuri osa Euroopan, myös Suomen, rahtiliikenteestä hoidetaan meriteitse. Siksi on hyvin tärkeää pitää merirahtiliikenne toiminnassa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.