Paikallisen sopimisen uusi sääntely – mistä ja miten voidaan sopia ja kenen kanssa? 3.10.2024

Paikallista sopimista koskeva lainsäädäntö on uudistumassa. Työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä päättää työnsä tammikuun lopussa ja jättää mietintönsä asiassa. 

Hallitusohjelman mukaan liittoon kuulumattomien yritysten sopimisen kiellot poistetaan työlainsäädännöstä. Tämä tuo lisää työpaikkatason sopimisen mahdollisuuksia valtaosaan yrityskentästä. 

  • Mikä kaikki nyt muuttuu?
  • Miten sopiminen käytännössä tapahtuu?
  • Miten yrityksen järjestäytyminen ja työehtosopimukset vaikuttavat paikalliseen sopimiseen?
  • Kuka työntekijöitä sopimisessa edustaa?
  • Keitä kaikkia paikallisesti tehty sopimus sitoo?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia käytännönläheisessä koulutuksessa, jonka asiantuntijoina toimivat paikallisen sopimisen työryhmässä Suomen Yrittäjiä edustanut johtaja, varatuomari Janne Makkula ja työoikeudellisia toimeksiantoja pitkään hoitanut asianajotoimisto Castren & Snellman Oy:n asianajaja, osakas Outi Tähtinen.

Lue myös

Viikon kysymys: kertaerä ja yleiskorotus

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Oppisopimuksesta välitöntä apua osaajapulaan

Stadin AO:ssa oppisopimuksia suoritetaan eniten terveys- ja hyvinvointialoilla, mutta koulutusmuoto auttaa yrityksiä löytämään osaajia myös palvelu- ja teknisillä aloilla.

Kriittisyys kasvaa

Aivan valtaosa yrityksistä näkee nyt edessään liikevaihdon kasvua. Pandemian saaminen hallintaan, nopeasti etenevät rokotusohjelmat ja koronaviruksen aiheuttamien...