Helsingin seudun kauppakamari, Koronainfo, KauppakamariNYT

Työeläkeyhtiöiden korona-helpotukset

Työmarkkinajärjestöt ovat tehneet esityksen toimista millä alennetaan työllistämisen kustannuksia ja siten parannetaan yritysten mahdollisuuksia selvitä Koronaviruksen aikaansaamasta taloudellisen tilanteen heikentymisestä. Nämä kaikki alla mainitut toimet tullaan toteuttamaan pikaisesti.

Työeläkemaksujen alennus

Työnantajan työeläkemaksuihin on esitetty tilapäistä alennusta. Tämä alennus toteutetaan. Alennus on 2,6 %-yksikköä ja se tulee voimaan mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 1.6.2020. Alennus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Alennuksen vaikutus peritään takaisin vuosien 2022 -2025 aikana työeläkkeen työnantajamaksua korottamalla.

Työeläkkeiden ja YEL:n maksuaikoihin helpotuksia

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt päätöksen, joka mahdollistaa TyEL- ja YEL-maksuihin maksuaikaa. Maksuaikaa voi saada poikkeussäännön perusteella kolme kuukautta. Maksuajalta ei peritä viivästyskorkoa. Poikkeussäännös koskee 20.3.2020 – 30.6.2020 välillä erääntyviä laskuja. Maksuaikojen pidennys koskee myös MyEL- ja MEL-vakuutuksia. Työnantajien tai yrittäjien on pyydettävä maksuaikaa omalta työeläkeyhtiöltään.

TyEL-takaisinlainauksen helpottaminen

Yrityksellä on mahdollista takaisinlainata osa maksamistaan TyEL-vakuutusmaksuista työeläkevakuutusyhtiöltään. Tätä takaisinlainausta helpotetaan. Finnvera antaa yrityksille takaisinlainauksen edellyttämiä vakuuksia. Finnveran takaus voi olla 80 %.


Olemme avanneet sivun, jolta löydät Helsingin seudun kauppakamarin ohjeistuksia yrityksille koronavirukseen liittyen.

Lue myös:

Maksettuja arvonlisäveroja takaisin lainaksi

Takaisin haettavat arvonlisäverot koskevat tammi – maaliskuussa vuonna 2020 maksettuja arvonlisäveroja. Arvonlisäveroja haetaan takaisin tekemällä maksujärjestelypyyntö ja siinä vaaditaan alkuvuoden...
Edellinen artikkeli Yrityksille joustoa lomauttamiseen ja yt-menettelyihin Seuraava artikkeli Verohallinto lykkää pyynnöstä yritysten kevään aikana erääntyviä veroja