Artikkelikuva

Viikon kysymys: kilometrikorvaukset etätyötä tehdessä

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys

Työntekijän työsopimuksen mukainen työntekopaikka on työnantajan toimistolla, mutta hän työskentelee pääsääntöisesti etätöissä kotonaan. Voiko työntekijälle maksaa kilometrikorvauksia, kun hän käy toimistolla?

Vastaus

Jos yksikin päivä viikoittaisesta työajasta tehdään toimistolla, niin toimisto on verotuksellisesti edelleen työntekijän varsinainen työpaikka. Matkakustannuksia kodin ja toimiston välillä ei tällöin voi korvata verovapaasti.

Jos käyntejä toimistolla on hyvin harvoin, esimerkiksi kerran kuukaudessa, verotuksellisesti koti on työntekijän varsinainen työpaikka. Tällöin matkat toimistolle ovat matkoja erityiselle työntekopaikalle ja kilometrikorvaukset voidaan maksaa verovapaasti.

Toinen asia sitten on, että tarvitseeko niitä tällöinkään maksaa. Laissa on ainoastaan säädetty missä tilanteissa työmatkakustannusten korvauksia voidaan maksaa verovapaasti. Velvoite niiden maksamiseen tulee esimerkiksi työehtosopimuksesta, työsopimuksesta tai työnantajan käytännöstä.


Reetta Riihimäki
lakimies
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: vienti-ilmoituksen antaminen

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Viikon kysymys: erityisasiantuntijan oleskelulupa

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Viikon kysymys: lähdevero ulkomaiselle yritykselle maksetusta työkorvauksesta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.