Helsingin seudun kauppakamari, Koronainfo, KauppakamariNYT

Yhteisöjen veroilmoitusten jättöaikaan pidennystä

Verohallinto pidentää yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoitusten jättöaikaa kuukaudella.

Pidennys koskee yhteisöjä, joiden tilikausi on päättynyt 31.12.2019 – 28.2.2020 välisenä aikana. Näillä yhteisöillä on viisi kuukautta aikaa veroilmoituksen antamiseen tilikauden päättymisestä laskettuna. Verohallinto kuitenkin toivoo, että mahdollisimman moni yhteisö antaisi veroilmoituksen kuitenkin neljän kuukauden määräajassa.

Yhteisöjen ei tarvitse erikseen hakea tätä kuukauden lisäaikaa vaan tämä lisäaika tulee automaattisesti.

Yhteisöt, joita tämä lisäaika koskee ovat osakeyhtiöt, osuuskunnat, yhdistykset, asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöyhteisöt, ulkomaiset yhteisöt ja sijoitusrahastot. Henkilöyhtiöiden ja elinkeinonharjoittajien veroilmoituksen jättöaikaan ei ole tullut muutoksia.

Lue myös:

Mitä kannattaa ottaa huomioon 2020 tilinpäätöksessä?

Takana on poikkeuksellinen vuosi, joka vaikuttaa myös tilinpäätösten laadintaan. Erityistä huomiota tulee kiinnittää muun muassa omaisuuden arvostamiseen, tilinpäätösperiaatteisiin, tilinpäätöksen jälkeisiin tapahtumiin sekä mahdolliseen voitonjakoon.
Edellinen artikkeli Puutarha tarjoaa mielekästä puuhaa koronan takia eristäytyneille perheille Seuraava artikkeli Yhteinen lahjakorttikauppa Vantaan alueen yrityksille