Artikkelikuva

Yhteistyömahdollisuuksia Enterprise Europe Networkin kautta koronakriisin aikana

Enterprise Europe Network on Euroopan komission käynnistämä maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto. Verkosto toimii yli 60 maassa, ja Helsingin seudun kauppakamarin lisäksi EEN-verkostossa Suomessa toimivat Business Finland ja Turku Science Park.

Neuvomme kansainvälistymiseen ja EU:n sisämarkkinoihin liittyvissä kysymyksissä mukaan lukien yleinen lakineuvonta ja EU-rahoitus, autamme etsimään ulkomaisia yhteistyökumppaneita, järjestämme tapahtumia ja välitämme komissiolle tietoa mahdollisista ongelmista EU:n sisämarkkinoilla.

Yrityskontaktipörssi

Enterprise Europe Networkin Yrityskontaktipörssissä on tuhansia yhteistyöhakuprofiileja eri maista ja eri toimialoilta.

Tietokanta on vapaasti selattavissa, ja profiileja voi hakea eri hakusanoilla ja maiden perusteella. Profiilit ovat nimettömiä, ja ensimmäiset yhteydenotot tapahtuvat EEN-verkoston välityksellä. Jos löydät kiinnostavan profiilin, ole meihin yhteyksissä, niin selvitämme profiilin tehneen yrityksen kiinnostuksen edustamaasi yritystä kohtaan ja saatamme teidät yhteyksiin. Voimme myös tehdä yrityksellesi oman profiilin. Osto- ja alihankintakumppanin etsintäprofiilit toimivat yleensä

Nyt koronakriisin aikana hakusanalla ”covid” löytyy muutamia kymmeniä yhteistyöhakuprofiileja, joissa etsitään yhteistyökumppania teknologiapuolelta aina terveydenhuollon materiaaleihin saakka.

Care & Industry Together Against Corona

Enterprise Europe Networkin perustama ja ylläpitämä verkkoalustan tavoitteena on yhdistää terveydenhoitosektorin tarpeet yritysten ja tutkijoiden tarjoamiin ratkaisuihin koronaviruspandemian vastaisessa kamppailussa. Verkkoalusta tarjoaa mahdollisuuden kohdennettuihin ja nopeisiin kontakteihin ja sen tarkoituksena on tuoda yhteen erilaiset eurooppalaiset sidosryhmät, (niin yksityiset kuin julkiset), jotta kysyntä ja tarjonta kohtaisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Rekisteröityneiden osallistujien on mahdollista luoda alustalle oma profiili ja sopia siellä tapaamisia muiden osallistujien kanssa.

Tapahtumat online

Enterprise Europe Network järjestää vuosittain kymmeniä yrityskontaktitapahtumia yleensä kansainvälisten messujen yhteydessä. Koronaepidemian aikana osa tapahtumista on siirretty ja osa pidetään verkossa.

Muutamia esimerkkejä:

Technology & Business Cooperation Days 20.04.2020 – 16.07.2020 (Hannover Messe 2020 tilalla).

Bioket Digital Edition 30.6.–2.7.2020

eHealth Match 25.28.8.2020

Lisää tapahtumia löytyy sivuilta www.een.fi ja www.een.ec.europa.eu/

Tutustu Kauppakamarikaupassa

Lue myös

Yhteistyömahdollisuuksia Ukrainassa

Ukrainalaiset yritykset etsivät aktiivisesti yhteistyömahdollisuuksia ulkomailta.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa haasteita myös raaka-aineiden saatavuuteen ja toimitusketjuihin

Enterprise Europe Network -verkosto ja European Cluster Collaboration Platform  (ECCP) tarjoavat tukea yhteistyössä...

Lomakausi lähenee

Vuosilomalain perusteella työntekijä ansaitsee lomanmääräytymisvuoden 1.4.–31.3. aikana vuosilomaa joko 2 tai 2,5 arkipäivää jokaista täyttä lomanmääräytymiskuukautta kohden....