Vaikuttamistyö

Paremman Helsingin seudun puolesta

Pohjoismaiden suurimman kauppakamarin jäsenenä yritys voi keskittyä liiketoimintaansa. Helsingin seudun kauppakamari on elinkeinoelämän vahva vaikuttaja. Edistämme Helsingin seudun yritysten menestys- ja toimintaedellytyksiä. 

Vaikuttamistyömme perustuu vahvaan verkostoon ja yhteistyöhön niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Asiantuntijoidemme ja monipuolisen jäsenkuntamme ansiosta yritysten ääni kuuluu lainsäädännön valmistelussa ja päätöksenteossa. Jäsenkuntamme koostuu kaikista toimialoista ja eri kokoluokan yrityksistä. 


Tuotamme tietoa sekä yrityksille että päätöksentekijöille ja osallistumme julkiseen keskusteluun. Työkaluihimme kuuluvat myös kannanotot, lausunnot ja vetoomukset.

Valiokunnissa ja aluejohtokunnissa kuuluu jäsenten ääni

Valiokunnat, aluejohtokunnat sekä kauppakamariyksiköt ovat tärkeä osa kauppakamarin vaikuttamistyötä. Niissä kuunnellaan todellisia asiantuntijoita – jäseniämme.

Vaikuttamisen ajankohtaiset teemat

Kauppakamareiden toiminnassa keskitytään erityisesti vastuullisuuden edistämiseen yritysten kilpailukeinona sekä uusien digitaalisten palveluiden kehittämiseen jäsenyrityksille.

Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyön painopistealueet vahvistetaan vuosittain syyskokouksessa.

Ota yhteyttä vaikuttamistyön asiantuntijoihimme

Tutustu asiantunteviin vaikuttamistyön tekijöihimme.

Toimialueet

Missiomme on vahvistaa yritysten menestystä toimialueellamme. Helsingin seudun kauppakamarin toimialue käsittää 21 kuntaa ulottuen entisen Uudenmaan läänin alueella aina lännestä Karkkilasta itään Loviisaan saakka.