Saavutettavuusseloste: Helsingin seudun kauppakamarin kotisivut (suomenkielinen sivusto)

Saavutettavuusseloste: Helsingin seudun kauppakamarin kotisivut (suomenkielinen sivusto)

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://helsinki.chamber.fi (suomenkielinen sivusto). Seloste on laadittu 14.3.2022 (ja päivitetty 1.2.2023). Kotisivujen saavutettavuuden on arvioinut Helsingin seudun kauppakamari yhteistyössä Alfons Digital Oy:n kanssa, joka toimii asiantuntijana ja kumppaninamme saavutettavuuden kehittämisessä.

Sivusto täyttää osittain A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Sivuston sisällössä on saavutettavuuspuutteita seuraavilta osin:

  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö (A): Sivustolla on kuvia, joista puuttuvat alt-tekstit tai ne ovat puutteelliset. Kaikkien liitetiedostojen sisällöt eivät vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia.
  • 1.2.2 Tekstitys (tallennettu) (A): Sivustolla on videoita, joista puuttuvat tekstitykset (Ajankohtaiset-osion sisällöissä)
  • 1.2.3 Kuvailutulkkaus tai mediavastine (tallennettu) (A): Verkkosivuilta löytyy videoita, joille ei ole olemassa kuvailevaa tekstivastinetta tai kuvailevaa ääniselitettä.
  • 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa) (A): Sivustolta voi löytyä linkkitekstejä, jotka eivät ole riittävän kuvaavia.

Sivuston tekniikassa on saavutettavuuspuutteita seuraavilta osin:

1.3.5 Määrittele syötteen tarkoitus (AA): Vain osassa lomake-elementeistä on auto-complete atribuutti käytössä. Suurimalla osalla lomake-elementeistä on kuitenkin kuvaileva nimilappu (label) sekä placeholder, jolloin kriteeri täyttyy ainakin osittain.
1.4.13 Sisältö osoittaessa tai kohdistaessa (AA): Hover-menu täyttää kriteerin muuten, mutta dropdown valikkoja ei saa suljettua muuten, kuin siirtämällä hiiren muualle
3.3.4Virheiden ennaltaehkäisy (oikeudellinen, taloudellinen, data) (AA): Uutiskirjeen tilaus on peruutettavissa, mutta ”Ammatikirjaston tietokirje”(kauppakamaritieto) ei

Huomasitko saavutettavuuspuutteen kotisivuillamme?

Otamme mielellämme vastaan palautetta saavutettavuudesta ja mahdollisista puutteista. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa tai tässä saavutettavuusselosteessa, kerrothan siitä meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautteen osoitteeseen: viestinta@helsinki.chamber.fi.

Saavutettavuuteen ja sen kehittämiseen liittyvistä palautteista vastaa Helsingin seudun kauppakamarin viestinnän ja tietohallinnon tiimit.