Saavutettavuusseloste ja tietoa kotisivujemme saavutettavuudesta

Saavutettavuusseloste ja tietoa kotisivujemme saavutettavuudesta

Tältä sivulta löydät yleistä tietoa Helsingin seudun kauppakamarin kotisivujen saavutettavuudesta sekä kotisivujemme saavutettavuusselosteen (suomenkielinen sivu). 

Saavutettavuus kotisivujemme kehitystyössä

Haluamme palvella kaikkia kotisivujemme käyttäjiä yhdenvertaisesti, riippumatta käyttäjän erityistarpeista tai laitteesta. Siksi saavutettavuuden huomioiminen kotisivujemme kehitystyössä on meille ensisijaisen tärkeää.

Vaikka verkkopalvelujamme ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, kiinnitämme saavutettavuuteen huomiota jatkuvasti tarkkailemalla ja kehittämällä kotisivujamme.

Kehitystyö saavutettavuuden osalta on Helsingin seudun kauppakamarissa vielä aluillaan, minkä vuoksi saavutettavuudessa on puutteita. Etenemme saavutettavuustyössä vaiheittain. Saavutettavuuden ylläpito vaatii erityistä panostusta, jonka eteen teemme jatkuvasti töitä sekä sisällön että tekniikan osalta.

Miten kotisivujen saavutettavuutta on arvioitu?

Kotisivujen saavutettavuuden on arvioinut Helsingin seudun kauppakamari yhteistyössä Alfons Digital Oy:n kanssa, joka toimii asiantuntijana ja kumppaninamme saavutettavuuden kehittämisessä.

Helsingin seudun kauppakamarin kotisivujen saavutettavuusseloste (suomenkielinen sivusto)

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://helsinki.chamber.fi (suomenkielinen sivusto). Seloste on laadittu 14.3.2022 (ja päivitetty 1.2.2023).

Sivusto täyttää osittain A-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Sivuston sisällössä on saavutettavuuspuutteita seuraavilta osin:

  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö: Sivustolla on kuvia, joista puuttuvat alt-tekstit tai ne ovat puutteelliset. Kaikkien liitetiedostojen sisällöt eivät vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia.
  • 1.2.2 Tekstitys (tallennettu): Sivustolla on videoita, joista puuttuvat tekstitykset (Ajankohtaiset-osion sisällöissä)
  • 1.2.3 Kuvailutulkkaus tai mediavastine (tallennettu): Verkkosivuilta löytyy videoita, joille ei ole olemassa kuvailevaa tekstivastinetta tai kuvailevaa ääniselitettä.
  • 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa): Sivustolta voi löytyä linkkitekstejä, jotka eivät ole riittävän kuvaavia.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen kotisivuillamme?

Otamme mielellämme vastaan palautetta saavutettavuudesta ja mahdollisista puutteista. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa tai tässä saavutettavuusselosteessa, kerrothan siitä meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautteen osoitteeseen: viestinta@helsinki.chamber.fi.

Saavutettavuuteen ja sen kehittämiseen liittyvistä palautteista vastaa Helsingin seudun kauppakamarin viestinnän ja tietohallinnon tiimit.