Podcastien äänittämiseen käytettävä mikrofoni läheltä kuvattuna.Podcastien äänittämiseen käytettävä mikrofoni läheltä kuvattuna.
Asiaa ja tarinaa yrityselämästä

Chambercast – Helsingin seudun kauppakamarin podcast

Chambercastissa kuuluu yritysten ääni. Chambercast on Helsingin seudun kauppakamarin podcast, joka nostaa esiin kokemuksia ja keskustelua yritysten arjesta.

Kirjakulmat ja muut mielenkiintoiset sisällöt ovat kuunneltavissa kun sinulle sopii.

Uhkia ja torjuntaa: Ei toivottu vaikutusvalta

Tässä jaksossa aiheena on ei toivottu vaikutusvalta.

Moni valtio haluaa vaikuttaa toisten valtioiden asioihin. Tavoitteena on ajaa oman valtion etua kohdemaan kustannuksella. Usein tällainen vaikuttaminen ei ole rikollista, mutta se rapauttaa demokratian perusteita. Voiko tällaista vaikuttamista torjua ja miten?

Tutustu aikaisempiin jaksoihin:

Uhkia ja torjuntaa: hybridivaikuttaminen

Tässä jaksossa käsitellään hybridivaikuttamista. Mitä se on, miten siltä voi suojautua vai voiko ja millaisia toimenpiteitä yritys voi tehdä ennakoivasti?

Miten huolehtia johdon ja esimiesalaisten välisestä suhteesta ja kommunikaatiosta?

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa vieraana on Risto Havunen, joka keskustelee Taina Parviaisen kanssa tuoreesta kirjastaan Alaisena esimies.

Uhkia ja torjuntaa- Yritysten kriisiviestintä

Tässä jaksossa käsitellään yritysten kriisejä ja niiden viestintää. Panu Vesterisen Haastateltavana on Gestion Oy:n Petri Launiainen, kriiisiviestinnän ammattilainen.

Johdatko yritystäsi tiedolla vai tuurilla kohti tulevaa?

Tässä Chambercastin jaksossa käsitellään tiedolla johtamista yhdessä Taina Parviaisen ja Juhani Strömbergin kanssa. Mitä hyötyä tiedolla johtamisesta on yrityksille, millaisiin tilanteisiin se sopii ja millaisia harhakäsityksiä siihen liittyy?

Uhkia ja torjuntaa: Arkipäiväinen vakoilu ja laiton tiedonhankinta

Podcastissa Panu Vesterinen ja Avarn Security Oy:n Information Security Officer Petteri Korsow keskustelevat yritysvakoilusta ja muista tiedonhankintakeinoista ja siitä mitä niiden suhteen olisi hyvä ymmärtää miettiessään yrityksen tietojen suojaamista.

Mitkä ovat paikallisen sopimisen mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa?

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa vieraina ovat Paikallinen sopiminen yrityksessä -kirjan kolmesta kirjoittajasta kaksi, Erkki Halttunen ja Veli-Pekka Moisalo. Mitä on paikallinen sopiminen ja milloin sitä käytetään?

Pomon parhaat ratkaisut, Minna Kurttila ja Pia Aalto

Pomon parhaat ratkaisut -kirjan kirjoittaneet Minna Kurttila ja Pia Aalto keskustelevat tuottaja Taina Parviaisen kanssa siitä, mitä uutta etä- ja hybridijohtaminen vaatii johtajalta ja miten kohdataan monipaikkaisen työn tuomat haasteet.

Ratkaisuja ravintola-alan osaajapulaan

Mitä alan yritykset ja koulutusta tarjoavat oppilaitokset voivat yhdessä tehdä ravintola-alan vetovoimalle? Onko ravintola-alan työvoimapula vain hetkellinen, pandemian aikaansaama ilmiö vai mistä on kyse? Jaksossa keskustelemassa Anna-Mari Leinonen Keudasta, Satu Vennala HOK-Elannosta ja Olli Oja Helsingin seudun kauppakamarin Ennakointikamarista.

Jatkuva oppiminen, Tarja Kallonen ja Annemari Kuhmonen

Kirjailijat Tarja Kallonen ja Annemari Kuhmonen ovat haastatelleet Jatkuva oppiminen – työelämän tärkein taito teostaan varten muun muassa finanssialan ylintä johtoa, kansainvälisen osaamisen kehittäjiä ja teköäly- ja hyvinvointiasiantuntijoita henkilöstön jatkuvasta oppimisesta, sen mahdollisuuksista, toteuttamisedellytyksistä ja haasteista.

Teollisuusyritykset menestyksen moottorina: Meriteollisuuden merkityksestä

Miten meriteollisuus on muuttunut? Kuinka paljon ala tuottaa Uudellamaalla? Mitä meriteollisuus tarvitsee menestyäkseen? Entä miten meriteollisuus ratkoo ympäristöhaastetta? Jaksossa meriteollisuuden merkityksestä keskustelevat Carl-Gustaf Rotkirch, Helsinki Shipyard Oy:n ja Meriteollisuus ry:n hallituksen jäsen, projektijohtaja John Forsell Merima Oy:stä sekä johtaja Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista.


Chambercastin kaikki jaksot löydät Spotifysta ja Soundcloudista!