Chambercast – Helsingin seudun kauppakamarin podcast

Chambercast – Helsingin seudun kauppakamarin podcast

Chambercastissa kuuluu yritysten ääni. Chambercast on Helsingin seudun kauppakamarin podcast, joka nostaa esiin kokemuksia ja keskustelua yritysten arjesta. Kirjakulmat ja muut mielenkiintoiset sisällöt ovat kuunneltavissa kun sinulle sopii.

Chambercastin kaikki jaksot löydät Spotifysta ja Soundcloudista!

Tutustu jaksoihin:

Uhkia ja torjuntaa: Yritysten vaikutus yhteiskunnan resilienssiin

Tässä jaksossa aiheena pienten yritysten vaikutus yhteiskunnan resilienssiin. Podcastissa pohditaan pienten yritysten merkitystä osana yhteiskunnan kokonaisuutta.

Pidäthän huolen, ettei yrityksessäsi työskentele frankeja

Tässä jaksossa Petteri Järvinen keskustelee kauppakamarin tuottaja Taina Parviaisen kanssa siitä, millaisia tietoturvaan liittyviä laiminlyöntejä ihmiset usein tekevät, millaisiin asioihin suhtaudutaan useimmiten vähätellen ja millaiset uhkakuvat näyttäytyvät suurempina kuin mitä ne oikeasti ovatkaan. 

Uhkia ja torjuntaa: Pienten yritysten kestävyys

Tässä jaksossa aiheena pienten yritysten kestävyys. Pienten yritysten resurssit ovat vähäiset, mutta kehitystä on nopea saada aikaan. Millaisia asioita pienen yrityksen kannattaisi miettiä jatkuvuuden kehittämisen suhteen?

Mitä hyvä kokonaiskuntoisuuden ylläpitäminen edellyttää johtajalta, Pentti Sydänmaanlakka?

Tässä jaksossa FT Pentti Sydänmaanlakka keskustelee tuottaja Taina Parviaisen kanssa siitä, mitä kaikkea sisältyy johtajan kokonaiskuntoisuuteen.

Uhkia ja torjuntaa: ei toivottu vaikutusvalta

Tässä jaksossa aiheena on ei toivottu vaikutusvalta. Usein tällainen vaikuttaminen ei ole rikollista, mutta se rapauttaa demokratian perusteita. Voiko tällaista vaikuttamista torjua ja miten?

Uhkia ja torjuntaa: hybridivaikuttaminen

Tässä jaksossa käsitellään hybridivaikuttamista. Mitä se on, miten siltä voi suojautua vai voiko ja millaisia toimenpiteitä yritys voi tehdä ennakoivasti?

Miten huolehtia johdon ja esimiesalaisten välisestä suhteesta ja kommunikaatiosta?

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa vieraana on Risto Havunen, joka keskustelee Taina Parviaisen kanssa tuoreesta kirjastaan Alaisena esimies.

Uhkia ja torjuntaa- Yritysten kriisiviestintä

Tässä jaksossa käsitellään yritysten kriisejä ja niiden viestintää. Panu Vesterisen Haastateltavana on Gestion Oy:n Petri Launiainen, kriiisiviestinnän ammattilainen.

Johdatko yritystäsi tiedolla vai tuurilla kohti tulevaa?

Tässä Chambercastin jaksossa käsitellään tiedolla johtamista yhdessä Taina Parviaisen ja Juhani Strömbergin kanssa. Mitä hyötyä tiedolla johtamisesta on yrityksille, millaisiin tilanteisiin se sopii ja millaisia harhakäsityksiä siihen liittyy?

Uhkia ja torjuntaa: Arkipäiväinen vakoilu ja laiton tiedonhankinta

Podcastissa Panu Vesterinen ja Avarn Security Oy:n Information Security Officer Petteri Korsow keskustelevat yritysvakoilusta ja muista tiedonhankintakeinoista ja siitä mitä niiden suhteen olisi hyvä ymmärtää miettiessään yrityksen tietojen suojaamista.

Mitkä ovat paikallisen sopimisen mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa?

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa vieraina ovat Paikallinen sopiminen yrityksessä -kirjan kolmesta kirjoittajasta kaksi, Erkki Halttunen ja Veli-Pekka Moisalo. Mitä on paikallinen sopiminen ja milloin sitä käytetään?

Pomon parhaat ratkaisut, Minna Kurttila ja Pia Aalto

Pomon parhaat ratkaisut -kirjan kirjoittaneet Minna Kurttila ja Pia Aalto keskustelevat tuottaja Taina Parviaisen kanssa siitä, mitä uutta etä- ja hybridijohtaminen vaatii johtajalta ja miten kohdataan monipaikkaisen työn tuomat haasteet.

Ratkaisuja ravintola-alan osaajapulaan

Mitä alan yritykset ja koulutusta tarjoavat oppilaitokset voivat yhdessä tehdä ravintola-alan vetovoimalle? Onko ravintola-alan työvoimapula vain hetkellinen, pandemian aikaansaama ilmiö vai mistä on kyse? Jaksossa keskustelemassa Anna-Mari Leinonen Keudasta, Satu Vennala HOK-Elannosta ja Olli Oja Helsingin seudun kauppakamarin Ennakointikamarista.