fiiliskuvafiiliskuva

International House Helsinki – työnantajaneuvonta

International House Helsinki tarjoaa maksuttomasti neuvontaa työnantajille ja yrityksille muun muassa kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.

Lisäksi neuvontapalvelu tarjoaa tietoa jo olemassa olevista kansainväliseen työelämään liittyvistä yksityisen ja julkisen sektorin palveluista.

Lue lisää International House Helsingin (ihhhelsinki.fi) toiminnasta (englanniksi).

Kysy neuvoa:

ihhtyonantajaneuvonta@helsinki.chamber.fi

040 922 5126


Talent Helsinki -hanke

Talent Helsinki -hankkeen tavoitteena on houkutella erityisesti työvoimapula-aloilla työskenteleviä ulkomaisia asiantuntijoita Helsingin seudun yrityksiin sekä helpottaa jo pääkaupunkiseudulla olevien kansainvälisten osaajien ja heidän perheidensä alueelle asettautumista ja työmarkkinoille kiinnittymistä. Tavoitteena on lisäksi vahvistaa vuonna 2017 perustetun International House Helsingin roolia pääkaupunkiseudun Talent Hub -toiminnan ja -verkostoyhteistyön keskuksena sekä sovittaa toimijaverkoston kansainvälisille osaajille tuottamia palveluita yhtenäiseksi asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi.

Helsingin seudun kauppakamarin Talent Helsinki -hankkeen osahanke aloitti toimintansa heinäkuussa 2021. Kauppakamari tarjoaa osana Talent Helsinki -hanketta työnantajille suunnattua maksutonta neuvontaa ja palveluohjausta kansainväliseen työvoimaan liittyvissä kysymyksissä. Työnantajien neuvontapalvelu on osa International House Helsinki (IHH) -palvelua. Lisäksi kauppakamari osallistuu IHH:n palvelun kehittämistyöhön.

Talent Helsinki -hankkeen toteuttajia ovat kauppakamarin lisäksi Helsingin kaupunki, Helsinki Marketing, Helsinki Business Hub, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sekä Laurea-ammattikorkeakoulu.

Työ- ja elinkeinoministeriö osallistuu hankkeen rahoitukseen ja hankkeella edistetään kansallisen Talent Boost -ohjelman tavoitteita.

International House Helsinki – työnantajaneuvonta

Laiho Anette lakimies 09 2286 0002

Talent Helsinki,
International House Helsingin (IHH) kansainväliseen työvoimaan liittyvä työnantajaneuvonta,
työsuhde-, palkanlaskenta- ja henkilöstöasiat