Kansainvälistyminen

Kansainvälistyminen

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten kansainvälistymisosaamista järjestämällä koulutuksia, tilaisuuksia, tapahtumia ja mentorointia. Lisäksi Kauppakamari neuvoo muun muassa rahoituksen hakemisessa, rekrytoinnissa ja IP-asioissa.

Kauppakamari myöntää ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet -tulliasiakirjoja.

Kauppakamarin jäsenenä pääset myös osaksi laajaa kansainvälistä verkostoamme.

Enterprise Europe Network

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon Enterprise Europe Networkiin (EEN), joka on kaikille Suomessa toimiville pk-yrityksille maksuttomia kansainvälistymispalveluita tarjoava verkosto.

International House Helsinki – työnantajaneuvonta

International House Helsinki tarjoaa maksuttomasti neuvontaa työnantajille ja yrityksille muun muassa kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.

Ulkomaankaupan asiakirjat

Kauppakamarit myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet -tulliasiakirjoja.

Lue lisää
Kansainväliset verkostot

Helsingin seudun kauppakamari on mukana monissa kansainvälisissä verkostoissa ja projekteissa kuten Digital Innovation Hub for Cloud Based Services (DIHUB) -hankkeessa, kansainvälisessä kauppakamarissa sekä FinnCham-verkostossa.

Lue lisää
KauppakamariKauppa – Kansainvälistyminen

Helsingin seudun kauppakamari järjestää vuodessa useita kansainvälistymistapahtumia ja –koulutuksia. Valikoimistamme löytyy myös aihetta käsitteleviä kirjoja ja julkaisuja.

KauppakamariKauppa, kansainvälistyminen
Team Finland -verkoston digitaaliset palvelut

Team Finland -verkoston tarjoamien digitaalisten työkalujen avulla kansainvälisille markkinoille meno helpottuu. Palvelut tuovat esille yhteistyömahdollisuuksia maailmalla ja kohdemarkkinoista tarjotaan hyödyllistä tietoa. Kauppakamarit ovat mukana verkostossa tarjoamassa näitä palveluja.

Team Finland, digipalvelut