Artikkelikuva

Helsingin hotellibuumi: Globaali matkailutrendi kasvun pohjana

Helsingin metropolialueella eletään kaikkien aikojen hotellibuumia.

Hankkeita on suunnitteilla ennätysmäärä, ja hotellimarkkina kiinnostaa yhtä enemmän myös kansainvälisiä kiinteistösijoittajia.

Ulkomaisia hotellibrändejäkin tuntuu rantautuvan Suomeen tasaiseen tahtiin ja uusia avauksia ovat tehneet myös kotimaiset tahot.

Matkustamisen ja turismin kasvu on niin voimakas globaali trendi, että esimerkiksi Suomen kansantalouden hetkellinen yskähtely ei pysty kumoamaan sen voimaa. Jos markkinoille syntyy lyhyen ajan sisällä todella paljon uutta kapasiteettia, se voi hetkellisesti vaikuttaa negatiivisesti hotellitoimijoiden liikevaihtoon, mutta pitkällä tähtäimellä vaikutus on positiivinen, uskovat alan toimijat.

Helsingin seudulle tiedetään olevan tulossa tällä hetkellä peräti 33 uutta hotellia tai hotellilaajennusta muutaman seuraavan vuoden aikana. Jos ne kaikki toteutuvat, hotellihuoneiden määrä lisääntyy yli 7 000 huoneella.

Jo tänä vuonna markkinoille tulee uusia huoneita yli 700 kappaletta ja ensi vuonna niitä valmistuu lähes 1 500 lisää.

Business Arena Helsinki -tapahtuma

Helsingin hotellibuumista ja monista muista kiinteistöalaan liittyvästä aiheista keskustellaan Business Arena Helsinki -tapahtumassa 4.2.2020 Messukeskuksessa. Tutustu tapahtumaan »

Oletko kiinnostunut kumppanuudesta? 


Lue myös:

 

Teknologia on ajanut Euroopan logistiikkasektorin keskelle rakennemurrosta

Teknologia on ajanut Euroopan logistiikkasektorin keskelle rakennemurrosta

Lue myös

Hyödynnä Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin ja Saksan kauppakamarien globaalia ulkomaanverkostoa (AHK)

Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin tiimi koostuu 31 asiantuntijasta, ja sen toimisto sijaitsee Helsingin...

Kiinan pitkä marssi globaalissa taloudessa

Kiinan palasi kasvuun. Koronapandemia alkaa kohta olla jo selätetty Kiinassa, mutta maan matkustusrajoitukset ovat yhä edelleen tiukkoja....

Syyskokouksessa saatiin sumuinen suhdanne-ennuste

Helsingin seudun kauppakamarin syyskokoukseen Pörssisaliin oli saatu keskiviikkona puhuja suoraan pääkallonpaikalta. Kauppa- ja teollisuusministeri Mika Lintilän talouskatsaus...