Hyväksytty Advisory Board (HAB) -rekisteri

Dan Björn

Dan Björn

Director Fuels Sales and Accounts

Vapo

YO-Merkonomi

KIRKKONUMMI, Suomi
dan.bjorn@vapo.fi
0405265452

englanti ruotsi suomi

ict Insinööri- / suunnittelu- ja projektitoimiala Energia Konsultointi

b2b myynti markkinointi muutos myynnin kehitys rekrytointi asiakasarvo johtaminen konseptoiminen palvelukehitys strategia työntekijäkokemus

Olen Dan Björn ja toimin tällä hetkellä tulosvastuullisena Vapon polttoaineliiketoimintojen johtajana (FIN, EST, SWE). Käytännössä ohjaan päivittäin myyntiä ja asiakastoimintaa, kun taas hankinta, tuotanto ja toimitukset toimivat matriisissa.

Koen, että minulla on eniten annettavaa B2B liiketoiminnassa, missä olen toiminut koko työurani. Tunnen eniten paloa seuraavan tyyppisiin vastuualueisiin:
– asiakkaiden kanssa toimimiseen, myymiseen, ratkaisujen luomiseen asiakkaille ja asiakaslupausten lunastamiseen usein erilaisten tiimien johtajana
– liiketoiminnan tulosvastuulliseen johtamiseen
– myyntitiimien myymistyön johtamiseen ja menestykseen ohjaamiseen
– markkinointiin ja viestintään

Minulla on suhteellisen laaja toimialakokemus, viimeisimpinä kiinteiden polttoaineiden parissa ja asiakkaina voima- ja lämpölaitosasiakkaat sekä insinööri- ja suunnittelu / projektitoimiala ja asiakkaina prosessiteollisuus ja aiemmin IT sekä IT liitännäinen konsulttitoimiala. Kaikilla näillä toimialoilla on omat erityispiirteensä ja kaikilla tarvitaan syvää erityisasiantuntemusta, mutta toisaalta myös hyviä toimintamalleja ja hyvää johtamista, joita olen voinut tuoda mukanani. Kaikkia näitä toimialoja kohtaan tunnen edelleen vetoa ja samalla olen aina utelias nöyränä oppimaan myös uusista toimialoista.

Olen toiminut vuodesta 1995 viime vuosiin asti kansainvälisissä organisaatioissa, jolloin pääasiallisena työkielenä oli englanti. Minua kiehtoo ihmisten kanssa toimiminen, heidän ja heidän vaikuttimien ymmärtäminen, auttaminen ja ohjaaminen riippumatta heidän kulttuuritaustastaan. Autan mielelläni tuttaviani ja ystäviäni sparraamalla heitä heidän tarvitessaan apua esim. liiketoiminnan tai myymisen ja sen johtamisen kehittämisessä.


https://www.linkedin.com/in/danbjorn1965/