Hyväksytty Advisory Board (HAB) -rekisteri

Mika Rajasalo

Mika Rajasalo

Toimitusjohtaja

Tunstall Oy

KTM

Patruunankuja 3 A 5, 01520 Vantaa (toinen asunto Pirkanmaalla, Kangasalla), Suomi
mika.rajasalo@gmail.com
0405666880

englanti ruotsi saksa

ict kansainvälistyminen terveysteknologia teknologia tele tietoliikenne

b2b myynti kasvun mahdollisuudet muutos asiakasarvo johtaminen kaupallistaminen kulttuurin kehittäminen osaamisen kehittäminen palvelukehitys strategia

Olen 50-vuotias KTM. Aikoinaan opiskelin pääaineenani kansainvälistä johtamista ja organisointia ja sillä polulla olen edelleen. Olen työurallani johtanut erilaisia organisaatioita erilaisissa tilanteissa: start-upin perustamisesta aina Nokialla isohkon liiketoiminnan vetämiseen -ja monenlaista siltä väliltä. Businessvastuun lisäksi olen ollut mm. myyntijohtajana, tuotehallinnan vetäjänä ja tehnyt teknologia-, ratkaisu-, kumppanuus- ja internetmarkkinointia. Olen jopa toiminut jonkin aikaa henkilöstön kehittämisestä vastaavana johtajana 6000 henkilön organisaatiossa. Intohimoni on bisneksen kasvattaminen ja se onnistuu kokemukseni mukaan parhaiten löytämällä oikeat ihmiset oikeille paikoille oikealla motivaatiolla varustettuna. En ole ollut staattisissa organisaatioissa enkä sellaiseen myöskään halua. Muutosta pitää olla, jotta työnteko olisi älyllisesti haastavaa. Minulle tärkeää on uusien asioiden oppiminen.

Tuloksia olen saanut aikaan eri yrityksissä ja positioissa, oikeiden ihmisten valitsemisen lisäksi, analysoimalla jatkuvasti miten bisnestä voidaan kasvattaa nykyisestä. Skenaarioajattelussa on ollut tässä paljon hyötyä. Olen myös mielelläni itse kädet savessa silloin kun esim. uutta bisnesmallia otetaan käyttöön. Itse asiassa en näe, että johtamista voi tehokkaasti tehdä, ellei itse tiedä riittävästi mitä asiakasrajapinnassa tapahtuu ja mikä luo lisäarvoa asiakkaalle.

Henkilönä olen pragmaattinen, avoin ja vaikeistakin asioista keskustelu sujuu. Suhtaudun käsillä oleviin asioihin hyvinkin loogisesti. Positiivisuudestani olen saanut usein kiitosta. Siinä on varmaankin kyse siitä, että en näe että olisin koskaan olisin tilanteessa, jossa asioille ei voida tehdä mitään. Aina voi tehdä jotain, joka on hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen.

Nykyisin olen toimitusjohtajana kasvavassa ja kannattavassa terveysteknologiayrityksessä. Kattavasta kokemuksestani olen nyt valmis ammentamaan myös muille. Kiinnostunein olen yrityksistä, joissa nähdään tarvetta merkittävälle muutokselle ja/tai kun yritykselle haetaan uutta kasvua.


https://www.linkedin.com/in/mika-rajasalo-aa45374/