IT2018-sopimusehtojen verkkopalvelu on uudistettu.

IT2018-sopimusehtojen verkkopalvelu on uudistettu helpottamaan yritysten arkea

IT-sopimusehtojen uudistettu verkkopalvelu on avattu. Sopimusehdot auttavat erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

– Valmiit ehdot luovat turvallisen perustan IT-alan projekteissa ja IT-ehdot ovatkin saavuttaneet vakiintuneen aseman tietoteknisen alan sopimuskentällä, Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkarainen sanoo.

Ehdot uudistetaan säännöllisin väliajoin vastaamaan IT-alan kehitystä. Ehdot uudistettiin viimeksi vuonna 2018 ja uudistamistyö käynnistyy jälleen syksyllä 2020.

IT-ehdot korostavat keskeisiä sopimisessa huomioitavia seikkoja ja helpottavat it-hankinnoista sopimista.

IT-ehtojen käyttö edellyttää lisenssiä, joka on mahdollista hankkia nyt uudistuneesta verkkopalvelusta. Uuden verkkopalvelun myötä IT-ehtojen vuosilisenssi uudistuu jatkossa automaattisesti. Tämä helpottaa lisenssinhaltijoiden arkea – ehtojen käyttöoikeuslisenssin uudistamisesta ei tarvitse erikseen huolehtia.

Verkkopalvelu-uudistuksen myötä ehtojen jakelu siirtyi Teknologiateollisuudelta Keskuskauppakamarille.

Uusi verkkopalvelu on toteutettu yhteistyössä digitaalisiin palveluihin erikoistuneen Mediapool Finlandin kanssa.

– Yhteistyö Mediapoolin kanssa on ollut saumatonta, ja voimme iloita projektin valmistumisesta parisen viikkoa etuajassa. Uudistuksen lähtökohtana oli palvelun tekninen nykyaikaistaminen ja lisenssin automaattinen uudistuminen, jotta it-ehtojen käyttäjien ei tarvitse enää jatkossa käsin uudistaa lisenssiään. Olemme tyytyväisiä uuteen verkkopalveluun, ja toivottavasti myös IT-ehtojen lisenssinhaltijat kokevat palvelun entistä helppokäyttöisemmäksi, sanoo Hakkarainen.

– Oli erittäin mielenkiintoista suunnitella tuotetta, jota itsekin haluaisi käyttää IT-ehtojen lisenssien hankintaan. Palvelun front-end on suunniteltu ostajan näkökulmasta mahdollisimman selkeäksi ja ylläpitäjille on rakennettu aikaa säästävää automaatiota. Projekti saatiin maaliin ripeästi, josta kuuluu kiitos asiantuntevalle Keskuskauppakamarin tiimille. IT-ehdot on aivan huippujuttu koko alan kannalta, sanoo Mediapoolin toimitusjohtaja Rami Lappalainen.

IT2018-sopimusehtojen verkkopalvelu

Tutustu IT2018-sopimusehdot

Lue myös

Lausunto: Luonnos valtion väyläverkoston investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032

Väylävirasto on pyytänyt Helsingin seudun kauppakamarin lausuntoa luonnoksesta valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2025–2032.

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Vauhtia vientiin ja kilpailuetua markkinoilla – opas kauppasopimusten hyödyntämiseksi

Keskuskauppakamari julkaisi oppaan, joka auttaa yrityksiä EU:n kauppasopimuksien ja tullietuuksien hyödyntämisessä tavarakaupassa.