Artikkelikuva

Kasvu Openin Kasvupolku® ohjelmiin valittiin yli 200 yritystä

Kasvu Open järjestää tänä vuonna yhteensä 15 Kasvupolku-sparrausohjelmaa. Ohjelmiin valittiin mukaan 229 yritystä. Helsingin seudun kauppakamari on tänäkin vuonna mukana Kasvu Openin Pääkaupunkiseudun sekä Keski-Uudenmaan Kasvupoluilla tukemassa kotimaisia kasvuyrityksiä.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparraaja, jonka visiona on auttaa jokaista suomalaista kasvuhaluista yritystä tavoittamaan hullunrohkeat unelmansa. Ohjelmissa yritykset saavat kasvua tukevia kontakteja ja tapaavat yrityksille valikoituja sparraajia henkilökohtaisissa tapaamisissa. Sparraukseen osallistuvat yritykset voivat halutessaan osallistua kisaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Yhteensä kaikissa viidessätoista Kasvupolussa Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksiä on mukana 17 kpl.

Helsingin seudun kauppakamari mukana sparraamassa Pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan Kasvupoluilla

Sekä Pääkaupunkiseudun että Keski-Uudenmaan Kasvupolku -ohjelmiin valittiin mukaan 15 yritystä. Tuomaristot tekivät valinnat yritysten hakemusten perusteella, kriteereillä: markkinapotentiaali, kasvukyky, tiimi ja näytöt.

Pääkaupunkiseudun tuomaristo painotti valinnoissaan voimakasta kasvuhalukkuutta ja kiinnostusta kansainvälistymiseen. Hyvässä hakemuksessa avattiin yrityksen kasvusuunnitelma, skaalautumismahdollisuudet sekä tiimin monipuolisuus ja osaaminen. Tuomaristo pyrki valitseman mukaan ne yritykset, jotka eniten hyötyvät sparrauksesta tässä hetkessä.

”Hakijajoukko oli monipuolinen, mikä yllätti tuomariston positiivisesti. Vallitseva maailmantilanne on selvästi vaikuttanut niin, että yritysten kasvusuunnitelmat ovat varovaisia – rohkeasti vain kasvamaan” sanoo Pääkaupunkiseudun tuomariston puheenjohtaja Reino Meriläinen.

Keski-Uudenmaan Kasvupolulle haki mukaan monipuolinen joukko alueen yrityksiä eri toimialoilta. Tuomaristo huomioi erityisesti yritysten markkinapotentiaalin ja erottautumistekijät ja arvosti lisäksi kotimaisuutta ja yrityksen suunnitelmaa viedä Suomalaista osaamista maailmalle.

”Toivomme rohkeaa kuvausta liiketoiminnasta ja heittäytymistä yrityksen toiminnan avaamiseen. Pitchaaminen on erittäin tärkeää oman kasvun kannalta – kerro rohkeasti mitä olet ja mitä tavoittelet” sanoo Keski-Uudenmaan tuomariston puheenjohtaja Elina Pekkarinen Keukelta.

Lisätiedot
Yli 200 yritystä valittiin mukaan sparrausohjelmiin – Katso yritykset! (kasvuopen.fi)

Vivi Pöntiö
Kasvu Open
050 439 8988
vivi.pontio@kasvuopen.fi

Marko Silen
Helsingin seudun kauppakamari
marko.silen@helsinki.chamber.fi

Lue myös

Kasvu Open: Vuoden sparraaja on Reino Meriläinen

Reino Meriläinen on Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtaja. Hän toimii myös Suomen Uusyrityskeskusten puheenjohtajana sekä Vantaan...

Pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan sparrausohjelmaan valittiin yhteensä 30 yritystä

Pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan sparrausohjelmien tavoite on tarjota uusia toimintamalleja ja luoda verkostoja, joiden avulla yrittäjät voivat parantaa oman liiketoimintansa kasvunäkymiä.

Kiinnostaako yrityksen kasvu – hae mukaan Kasvupolku®-sparrausohjelmiin

Haku Kasvu Openin Kasvupolku®-sparraukseen käynnistyi 14.2.2022. Kasvupolulle voivat hakea mukaan yritykset, jotka ovat kiinnostuneita liiketoiminnan kasvattamisesta ja kehittämisestä.