Piirroskuva elinkeinoelämän tapahtumista

MetropoliAreena tuo suuren seudullisen vaalikeskustelun Kauppakeskus Triplaan 31.1.

Helsingin seudun metropolialueella on mahdollista tehdä hyvää koko Suomelle. Menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä – siksi eduskuntavaaleissa pitää puhua metropolipolitiikasta ja hallitusohjelmaan kirjata seudullisesti merkittäviä teemoja. Metropolipolitiikasta tehdään puheenaihe MetropoliAreenassa tiistaina 31. tammikuuta 2023 klo 15-17 Mall of Triplassa Helsingissä.

”Metropolipolitiikka tulee saada hallitusohjelmaan niin, että siinä ovat mukana koko Helsingin seudun olennaiset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL), osaavan työvoiman saatavuuden, vieraskielisen väestön ja työperäisen maahanmuuton sekä kestävän kasvun ja hyvinvoinnin turvaavan rahoituksen teemat”, korostaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen. Hän jatkaa, että hallitusohjelmakirjaukset eivät yksin riitä. ”Metropolialueen täytyy päästä mukaan suunnittelemaan, yhteiskehittämään ja toteuttamaan ohjelmaan kirjattuja tavoitteita yhdessä valtioneuvoston kanssa.”

Uusimaa on kansainvälisestikin merkityksellinen alue, joka tarjoaa menestyksen eväitä koko Suomelle. Kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen katsoo, että seudun menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä valtion kanssa. ”Esimerkiksi osaavan työvoiman saatavuus on vaikeutunut viime vuosina. Kysymyksessä on kansallisen tason ongelma, jonka ratkaisussa metropolialue ja sinne kohdennettavat toimet ovat avainasemassa”, Lahtinen linjaa.

Metropolialueella jatkokoulutusmahdollisuudet alueen nuorten määrään suhteutettuna ovat nykyisellään riittämättömät. ”Korkeakoulujen resurssit ja koulutustarjonta on saatettava tasolle, joka vastaa vähintään Uudenmaan nuorten ikäluokan kokoa, vieraskielisten opiskelijoiden suhteellista osuutta sekä työelämässä olevien jatkuvan oppimisen tarpeita”, Pakarinen vaatii.

MetropoliAreenassa puhutaan seudulle oleellisista asioista

Helsingin seudun kauppakamari, Uudenmaanliitto, Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ovat yhteistyössä halunneet tehdä metropolipolitiikasta yhteisen puheenaiheen ja järjestävät yhteistyössä MetropoliAreenan.

MetropoliAreena Triplan Kulttuuriaukiolla 31. tammikuuta klo 15-17 tarjoaa keskusteluja seudullisesti merkityksellistä teemoista. Areenalla kuullaan väittelyä ja vaalilupauksia, kun MetropoliAreenalla kohtaavat mm. kansanedustaja Elina Valtonen (kok.), kansanedustaja, varapuheenjohtaja Leena Meri (ps.), varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen (kesk.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo (vas.), eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö (vihr.). Ehdokkaita haastamassa ovat mm. pormestari Juhana Vartiainen (Helsinki), kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (Espoo), kaupunginjohtaja Ritva Viljanen (Vantaa) ja Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen. MetropoliAreenan juontaa toimittaja Jaakko Loikkanen, MTV3. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset Kauppakamarin kotisivuilta.


Lisätietoja:

Pia Pakarinen, Helsingin seudun kauppakamari,
toimitusjohtaja, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi, p. 040 529 4989

Markku Lahtinen, johtaja, Helsingin seudun kauppakamari,
p. 050 571 3564, markku.lahtinen@heidih

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö,
p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Lue myös

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Maahanmuutto ja jengit kuumensivat keskustelua MetropoliAreenalla

MetropoliAreena-vaalipaneelissa kauppakeskus Triplassa olivat tällä kertaa 14.3.2023 mukana Anders Adlercreutz (rkp.), Joel Harkimo (liik.), Mari...

Koko Suomen metropoli

MetropoliAreenalla kuullaan vaalilupauksia, käydään keskusteluja ja väittelyjä. MetropoliAreena täyttää Triplan Tapahtuma-aukion tiistaina 14. maaliskuuta klo 15–17. Areenalla...