Harjoittelijasta asiantuntijaksi ja harjoittelijoiden ohjaajaksi   

Harjoittelijasta asiantuntijaksi ja harjoittelijoiden ohjaajaksi   

Heikki Tikkanen aloitti opintonsa Helsingin yliopistossa kasvatustieteen parissa, mutta vahva kiinnostus liiketalouteen sai hänet lopulta vaihtamaan suuntautumista ja siirtymään merkonomiopintoihin. Tämä päätös ja intohimo yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan johti Heikin lopulta Helsingin seudun kauppakamarille, ensin työharjoittelijaksi ja myöhemmin vakituiseksi työntekijäksi. Nyt Heikki on työskennellyt Kauppakamarilla jo yli viisi vuotta, viimeiset kaksi vuotta palveluasiantuntijana. 

Jo ennen töihin hakemista Heikillä oli positiivinen mielikuva Kauppakamarista.  

”Tiesin vähän jo etukäteen Kauppakamarien valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä, eli Keskuskauppakamarista, mutta en niinkään alueellisesta vaikuttamistyöstä. Tiesin myös, että organisaatio on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tekee arvokasta työtä elinvoimaisen elinkeinoelämän hyväksi” Heikki kertoo. Nämä olivatkin Heikille tärkeimpiä vetovoimatekijöitä harjoittelu- ja työpaikassa.  

Heikki kuvaa työtään vaihtelevaksi ja monipuoliseksi, merkitykselliseksi. Työtehtäviin kuuluu muun muassa monipuolisesti asiakaspalvelua ja asiakastapaamisia, sekä tiivistä työskentelyä KoulutusOnline-palvelun ja Kauppakamarin johtajaklubiin liittyvien asioiden parissa.  

Heikki toimii myös työharjoittelijoiden ohjaajana, mikä on hänelle erityisen merkityksellistä. 

”Työpäiväni alkavat yleensä aikaisin, käyn ensimmäisenä läpi Teamsin ja sähköpostin ja hoidan nopeasti hoidettavat asiat alta pois sekä tarkastan mitä aikatauluuni kunakin päivänä kuuluu. Työpäivät ovat monipuolisia, eikä kahta samanlaista päivää ole,” Heikki kertoo.  

Heikki toimii myös työharjoittelijoiden ohjaajana, mikä on hänelle erityisen merkityksellistä. 

”Harjoittelijoiden ohjaaminen ja perehdytys on arvokasta, missiomme mukaista toimintaa. Se on investointi tulevaisuuteen ja edistää Helsingin seudun yritysten ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta”, hän korostaa. Heikki on toiminut jo kymmenen työharjoittelijan ohjaajana ja perehdyttäjänä, ja pian asiakaspalvelussa aloittaa uusi harjoittelija Heikin opastuksella. 

Heikin mukaan vahva yhteishenki ja mukavat ihmiset tekevät työpaikasta paikan, jonne on mukava tulla. Laaja etätyömahdollisuus ja työaikajoustot mahdollistavat hyvin työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen. Ja ehdotonta plussaa on tietenkin hyvä sijainti Helsingin keskustassa. 

Heikillä on viesti heille, jotka harkitsevat hakevansa Helsingin seudun kauppakamarille töihin:  

”Älä epäröi! Meillä on täällä hyvä meininki, iloinen ja ammattitaitoinen porukka ja loistava työilmapiiri. Tutustumalla Kauppakamariin tarkemmin, mielenkiintosi työnantajaa kohtaan herää varmasti!” 

Kuvassa Heikki ohjaamassa Aaro Lampelaa, joka kuvaushetkellä huhtikuussa aloitti assistenttina Helsingin seudun kauppakamarilla.