Ihmisläheistä IT-tukea jo vuosikymmenen ajan

Ihmisläheistä IT-tukea jo vuosikymmenen ajan

Laura Rausku on Helsingin seudun kauppakamarin IT-asiantuntija. Laura on auttanut kauppakamarilaisia jo yli 10 vuoden ajan aloitettuaan uransa IT-harjoittelijana vuonna 2013. Tämä moniosaaja on toiminut useissa eri työtehtävissä ja projekteissa pitkän uransa aikana asiakaspalvelusta laitehallintaan.  

Lauran tyypilliseen työpäivään kuuluu muun muassa Microsoft Office 365-ympäristöstä vastaaminen, tietoturva asioiden läpikäyminen sekä IT-tuen tarjoaminen niin Keskuskauppakamarille kuin Helsingin seudun kauppakamarillekin. Monipuolisessa työympäristössä työskennellessään Laura pääsee haastamaan itseään niin tuki-, ylläpito- kuin suunnittelutehtävissä ja hän kokeekin työnsä parhaiksi puoliksi sen monipuolisuuden sekä mahdollisuuden itseohjautuvuuteen.  

”Paras puoli työssäni on ehdottomasti sen monipuolisuus ja mahdollisuus itseohjaavuuteen”, Laura kertoo.

Laura rakastaa ihmisten auttamista ja nostaa työyhteisön parhaaksi puoleksi työkaverinsa. Tärkeinä asioina Laura pitää myös luottamuksen saamista ja sen tuomaa vastuuta. Hän myös itse tarjoaa työkavereilleen luotettavuutta sekä edistää tietoturvallista työilmapiiriä.

”IT-tuen tarjoaminen on muutakin kuin vain järjestelmien pyörittämistä – ennen kaikkea keskiössä ovat ihmiset.”

Hän pyrkii omalla palveluasenteellaan ja keskustelutaidoillaan luomaan kollegoilleen sujuvan sekä miellyttävän työympäristön. Tämän myös Lauran kollegat ovat huomanneet. ”Laura on pätevä, iloinen ja osaa auttaa niin pienissä kuin isommissakin it-pulmissa. Lauraan voi aina luottaa, vaikka hänellä on töitä välillä liiankin kanssa! Erityisen hienoa on, että Laura on toiminut ohjaajana monelle nuorelle ja vähän vanhemmallekin it-opiskelijalle”, kuvailee henkilöstö- ja asiakaskokemusjohtaja Riitta Salmi.

Pitkästä urastaan huolittamatta Lauran mieleenpainuvin hetki Helsingin seudun kauppakamarissa on hänen harjoitteluajaltaan. Laura kertoo, kuinka serverit kaatuivat hänen esihenkilönsä ollessa tavoittamattomissa. Pienien haasteiden jälkeen, hän sai korjattua tilanteen ja ensimmäisen henkilökohtaisen työonnistumisensa, joita on vuosien varrelta kertynyt monia.