Yrittäjästä ja taloushallinnon ammattilaisesta Vantaan aluetoiminnan johtoon  

Yrittäjästä ja taloushallinnon ammattilaisesta Vantaan aluetoiminnan johtoon  

Pitkä yrittäjyys ja vankka taloushallinnon kokemus on hyvä tiivistys Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtajan Reino Meriläisen urasta. Reino on koulutukseltaan markkinoinnin tradenomi ja toiminut aina opiskeluajoistaan asti yrittäjänä. Yrittäjyyden lisäksi Reino on ollut koko uransa aktiivisesti mukana erilaisissa yhteistyöprojekteissa, erityisesti uusyrityskeskusten parissa. Hän on toiminut useiden eri yritysten hallituksissa ja hallituksen puheejohtajana. Reinolla olikin vankka kokemus, kun hän aloitti lokakuussa 2023 Kauppakamarilla. 

Reino ei varsinaisesti hakenut Vantaan aluejohtaja tehtävää, vaan se tuli hänen luokseen. ”Kuulin ensin huhua avoimesta tehtävästä ja sitten minulle jo soitettiin: ”Sinähän tunnet jo kaikki ihmiset Vantaalla, joten kiinnostaisiko tällainen homma?”. Ja kyllähän se kiinnosti, joten otin yhteyttä Pia Pakariseen, jonka tunsin yrittäjäpiireistä”, muistelee Reino aloitustaan Helsingin seudun kauppakamarissa.  

Kansainvälistyessämme saimme erinomaista apua kontaktien luomisessa eri markkinoilla ja hyödyllisiä vinkkejä kilpailijoista ja lainsäädännöstä.

Reinolla oli Helsingin seudun kauppakamarista positiivinen mielikuva jo ennen töiden aloittamista. ”Olimme yrityksessäni Kauppakamarin jäseniä ja arvostimme Kauppakamarilta saamamme tukea ja apua. Kansainvälistyessämme saimme erinomaista apua kontaktien luomisessa eri markkinoilla ja hyödyllisiä vinkkejä kilpailijoista, lainsäädännöstä ja muista huomioitavista seikoista. Tämä tuki ja asiantuntijoiden neuvot olivat korvaamattomia tilanteessa, joka vaati paljon selvitystyötä”, muistelee Reino. 

Kauppakamarin vahvuuksiksi työnantajana hän nostaa esiin selkeät pelisäännöt, avoimuuden ja läpinäkyvyyden, jotka luovat luottamusta työyhteisössä. ”Kauppakamarilla ollaan aidosti kiinnostuneita työntekijöiden hyvinvoinnista. Ihmiset haluavat auttaa toisiaan menestymään, välittävät toisistaan ja ovat aidosti kiinnostuneita toistensa tekemästä työtä. Olen kuullut monelta ihan kysymättä spontaania kehua, siitä miten hyvä täällä on olla töissä”, Reino kertoo. 

Työssään Reino kokee merkittävimpinä hetket, jolloin hän saa tavata alueen yrityksiä ja tarjota heille apuaan. Hän vierailee Vantaalla vaikuttavissa yrityksissä säännöllisesti. Yritysvierailuilla Reino tutustuu yritysten toimintaan, selvittää, miten hän voisi olla avuksi tai millaisia toiveita heillä on esimerkiksi paikallisessa vaikuttamisessa. 

Reino pyrkii järjestämään työpäivänsä niin, että hänellä on liikkeelläolopäiviä ja paikallaolopäiviä. Liikkeellä ollessaan hän osallistuu yritysvierailujen lisäksi tapaamisiin ja hankkeisiin liittyviin tilaisuuksiin. Paikallaolopäivät taas täyttyvät muun muassa selvitystyöstä ja yhteydenpidosta.  

Lopuksi Reino lähettää terveisiä sinulle, joka harkitset hakevasi Helsingin seudun kauppakamarille töihin: ”Kauppakamarin vahvuutena on sen kyky uudistua ja samalla säilyttää vakuuttava ja luotettava maine. Meillä työskenteleminen avaa mahdollisuuden vaikuttaa ja edistää tärkeitä asioita. Jos haluat olla osa aktiivista ja arvostettua työyhteisöä, joka välittää toistensa hyvinvoinnista ja menestyksestä, lämpimästi tervetuloa!”