Helsingin seudun kauppakamari, Koronainfo, KauppakamariNYT

Tyhjenevien toimitilojen turvallisuus

Koronaepidemian myötä myös perinteiset rikolliset voivat nähdä tilaisuutensa koittaneen.

Toimitilat saattavat olla täysin käyttämättöminä tai yrityksen kalustoa, kuten työkoneita, on käyttämättöminä yrityksen piha-alueilla tai halleissa. Varastoissa voi olla arvokasta tavaraa, joka ei liiku kaupankäynnin hiljennyttyä. Huonoimmillaan henkilökunnasta tyhjentyneestä toimitilasta kerrotaan sosiaalisessa mediassa yrityksen johdon tai muun henkilökunnan toimesta.

Muista hälytysjärjestelmät ja vartiointisopimukset

Rosvo ei ole tyhmä eikä laiska. Hän osaa laskea mahdollisuuden koittaneen. Siksi yritykset eivät saa unohtaa toimitilojensa turvallisuuden varmistamista hälytysjärjestelmillä ja vartiointisopimuksilla. Videovalvonnan, lukitusten ja säilytystilojen sekä -kaappien asianmukaisuuden tarkastaminenkaan ei ole pahitteeksi.

Palvelin, joka viedään huonosti lukituista tiloista, on ”vain palvelin”, mutta se voi sisältää liikesalaisuuksia tai muutoin arkaluonteista tietoa. Ja jos näistä tiedoista ei ole varmuuskopiota, voi yritykselle seurata tilanne, josta yritystoiminnan jatkuvuus voi olla uhattuna.

Poikkeuksellinen tilanne maassamme ei poista saati vähennä ”perinteisistä riskeistä” aiheutuvaa uhkaa yrityksille. Päinvastoin yrityksen omaisuuteen kohdistuvat rikokset saattavat lisääntyä.

Ihmisten terveydestä ja hengestä huolehtiminen on ensisijaista, mutta yrityksen johdon on samanaikaisesti varmistettava tyhjilleen jäävien tilojen ja niissä olevan omaisuuden turvallisuus kuten normaalioloissakin.

Lue myös

Turvallisuus-teema kiinnosti Espoon syysseminaarissa

Espoon perinteisessä syysseminaarissa Metropolian auditoriossa Karakalliossa pureuduttiin tällä kertaa turvallisuus-teemaan. Aihe oli ajankohtainen ja myös kiinnostava, sillä...

Maailmantilanne ja turvallisuus aiheina Elinkeinofoorumissa

Kriisistä kasvuun -teemalla Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puhui luottavaisesti Espoon kehityksestä. Hän uskoi, että Espoon kasvu jatkuu...

Kauppakamarilehti nostaa yritysturvallisuuden muutoksen esiin

Kansainvälisille markkinoille suuntaavan yrityksen kannattaa bisneksen ohessa pohtia myös turvallisuusriskejä. Vieraassa kulttuurissa ja toimintaympäristössä riski...