Artikkelikuva

Ainutlaatuinen valmennus työelämän konkareille – Nextmile ja kauppakamari yhteistyöhön

Nextmile ja Helsingin seudun kauppakamari tekevät jatkossa yhteistyötä työuran loppuvaiheessa olevien osaajien valmennuksessa. Nextmile-verkkovalmennus auttaa yrityksiä eläkkeelle siirtymisessä ja osaamisen tukemisessa.

Eläkkeelle siirtyminen on yksilölle työelämän suuri muutos ja vastuulliselle työnantajalle mahdollisuus tukea konkaria uudessa elämäntilanteessa. Yrityksille on myös tärkeää saada pidettyä yksilöille kertynyt osaaminen organisaatiossa.

Valmennus tukee eläkkeelle siirtyviä

Huhtikuussa 2021 julkaistun Nextmile-verkkovalmennuksen päätavoitteena on valmistaa työuran loppuvaiheessa olevaa konkaria eläkkeelle siirtymiseen. Valmennuksen ohjelma ei anna valmiita vastauksia, vaan tarjoaa teemoja, joita pohtimalla oma suunnitelma kirkastuu. Se vahvistaa myös niitä valmiuksia, joita tarvitaan tulevan elämänmuutoksen kohtaamisessa ja käsittelyssä. Valmennus on sisällöltään ainutlaatuinen Suomessa, ja se on saanut jo nyt hyvää palautetta osallistujilta.

Merkittävä lisä kauppakamarin palvelutarjontaan

Palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Antti-Pekka Hulkko Helsingin seudun kauppakamarista painottaa aiheen merkittävyyttä.

– Eläkkeelle siirtyminen on työntekijälle valtava muutos ja usein myös työnantaja on valmistautunut tilanteeseen heikosti. Eläkeikä koetaan maalina, mutta kukaan ei ole valmis siihen, mitä maaliviivan jälkeen tapahtuu.

Valmennuksen idea on mielestämme nerokas: kyseessä ei ole päätepiste vaan siirtyminen seuraavaan vaiheeseen, nextmile.

Kuultuamme valmennuksesta ja varmistuttuamme sen korkeasta laadusta, halusimme ehdottomasti lähteä tarjoamaan tätä yrityksille, Hulkko painottaa.

Hänen mukaansa valmennuksen teemat eivät ole helppoja ja paras tulos syntyy pohtimalla asioita ajan kanssa, mahdollisesti myös työajan ulkopuolella.

– Tästäkin syystä joustavasti asiakkaan käytettävissä oleva verkkovalmennus oli mielestämme paras tapa toteuttaa koulutus. Korona on osaltaan vauhdittanut yritysten siirtymistä verkkosisältöihin ja kehitämme koko ajan uusia digitaalisia palveluja yritysten ja ammattilaisten käyttöön, Hulkko kertoo.

Nextmile verkkovalmennuksen esittely ja tilaukset

Valmennus perustuu käytännön tekemiseen. Käytössäsi on muun muassa videoita, lukutehtäviä, minikyselyitä ja pohdintatehtäviä.

Lisätietoja Nextmile verkkovalmennuksesta


Antti Harjuoja
Nextmile-liiketoiminnan johtaja
antti@nextmile.fi, 050 571 4011

Antti-Pekka Hulkko
palveluliiketoiminnan johtaja
Helsingin seudun kauppakamari
antti-pekka.hulkko@helsinki.chamber.fi, 050 343 1574

 

Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari on Pohjoismaiden suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva kauppakamari, jolla on yli 7 000 yritys- ja organisaatiojäsentä. Kauppakamari kehittää Helsingin seutua aktiivisella vaikuttamistyöllä yhteistyössä alueen kuntien, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän kanssa sekä tarjoaa yrityksille koulutuksia, verkkopalveluja, ammattikirjoja ja verkostoitumista.

www.helsinki.chamber.fi www.kauppakamarikauppa.fi

 

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.