Artikkelikuva

Avia-verkoston ilmastositoumus: Lentoasema-alueen toimijat nostavat kestävän kehityksen valtikseen

Vantaalla on julkistettu lentoasema-alueen toimijoiden yhteinen ilmastositoumus, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Näin laajan joukon sitoumusta kestävästä kasvusta ei ole aiemmin tehty. Alueen yritykset, järjestöt ja julkinen aikovat nousta pandemiakriisistä entistä parempina.

– Sitoumuksemme liittyy kestävään kasvuun niin ympäristön, suurten työllisyyskysymysten kuin koko maan kilpailukyvyn osalta. Lentoaseman alue on kasvun veturi, jonka tulevaisuus täytyy turvata, painotti kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Helsinki–Vantaa on Suomelle tärkeä vihreän reitin solmukohta Euroopan ja Aasian välillä. Myös rahtiliikenne ja logistiikka hyödyntävät lyhintä ja vähäpäästöisintä vihreää reittiä. Päästövähennykset kilpaileviin reitteihin verrattuna ovat jo jopa kymmeniä prosentteja.

– Merkittävä työ ympäristön hyväksi on kilpailuetu. Helsinki–Vantaan lentoasema alueineen tähtää ympäristöystävällisimmäksi ja terveysturvallisimmaksi Euroopassa, sanoi Finnairin vastuullisuusjohtaja Anne Larilahti.

Johtaja Henri Hansson Finavialta kertoi yrityksen jo olevan hiilineutraali. Seuraavana tavoitteena on nollapäästöt.

Suomi aikoo edistää puhdasta ja vastuullista liikkumista. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen korosti yksityisen ja julkisen sektorin kumppanuutta.

– Tämä sitoumus tähtää kunnianhimoiseen ilmastotavoitteeseen ja toteutuessaan tulee viemään lentoaseman aluetta edelläkävijöiden joukkoon. Yhteisillä ponnistuksilla lentoliikenne nousee kriisistäentistä kestävämpänä ja kilpailukykyisempänä. Paikallisten, valtakunnallisten ja ylikansallisten toimijoiden ja päättäjien yhteistyöllä se onnistuu.

Ilmastomanifestin julkaisseeseen Avia-verkostoon kuuluu yhteensä yli kolmekymmentä toimijaa niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta. Verkosto pyrkii edistämään Helsinki–Vantaan menestystä ja kilpailukykyä yhtenä maailman parhaista lentoasemista ja vaihtokentistä.

Avia-verkoston ilmastositoumus

Tallenne tiedotustilaisuudesta Vantaa-kanavalla. Tutustu ilmastositoumukseen

Helsingin seudun kauppakamarin CO2-päästöjä on kompensoitu.
Kompensaation kohteena Hiilineutraalit painotuotteet.

Reforest.fi

Lue myös

Vastuullinen liiketoiminta parantaa kannattavuutta 

Kestävä kehitys, kuten vihreä siirtymä, sosiaalisesti vastuulliset liiketoimintatavat ja kiertotalouteen perustuvat tuotteet tuovat liiketaloudellista hyötyä. Itseasiassa kestävän...

Vastaa kyselyyn yksityisen sektorin suhteesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin

On tärkeää saada Suomesta vastauksia kattavasti, koska Pohjoismaisesta aineistosta tehdään myös raportti. Vastausaikaa on 2.6....

Lausunto: Ympäristöministeriön ehdotus hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi

Huomioita alueidenkäytön kokonaisuudesta Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on yksi tämän...