Artikkelikuva

Avia-verkoston ilmastositoumus: Lentoasema-alueen toimijat nostavat kestävän kehityksen valtikseen

Vantaalla on julkistettu lentoasema-alueen toimijoiden yhteinen ilmastositoumus, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Näin laajan joukon sitoumusta kestävästä kasvusta ei ole aiemmin tehty. Alueen yritykset, järjestöt ja julkinen aikovat nousta pandemiakriisistä entistä parempina.

– Sitoumuksemme liittyy kestävään kasvuun niin ympäristön, suurten työllisyyskysymysten kuin koko maan kilpailukyvyn osalta. Lentoaseman alue on kasvun veturi, jonka tulevaisuus täytyy turvata, painotti kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Helsinki–Vantaa on Suomelle tärkeä vihreän reitin solmukohta Euroopan ja Aasian välillä. Myös rahtiliikenne ja logistiikka hyödyntävät lyhintä ja vähäpäästöisintä vihreää reittiä. Päästövähennykset kilpaileviin reitteihin verrattuna ovat jo jopa kymmeniä prosentteja.

– Merkittävä työ ympäristön hyväksi on kilpailuetu. Helsinki–Vantaan lentoasema alueineen tähtää ympäristöystävällisimmäksi ja terveysturvallisimmaksi Euroopassa, sanoi Finnairin vastuullisuusjohtaja Anne Larilahti.

Johtaja Henri Hansson Finavialta kertoi yrityksen jo olevan hiilineutraali. Seuraavana tavoitteena on nollapäästöt.

Suomi aikoo edistää puhdasta ja vastuullista liikkumista. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen korosti yksityisen ja julkisen sektorin kumppanuutta.

– Tämä sitoumus tähtää kunnianhimoiseen ilmastotavoitteeseen ja toteutuessaan tulee viemään lentoaseman aluetta edelläkävijöiden joukkoon. Yhteisillä ponnistuksilla lentoliikenne nousee kriisistäentistä kestävämpänä ja kilpailukykyisempänä. Paikallisten, valtakunnallisten ja ylikansallisten toimijoiden ja päättäjien yhteistyöllä se onnistuu.

Ilmastomanifestin julkaisseeseen Avia-verkostoon kuuluu yhteensä yli kolmekymmentä toimijaa niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta. Verkosto pyrkii edistämään Helsinki–Vantaan menestystä ja kilpailukykyä yhtenä maailman parhaista lentoasemista ja vaihtokentistä.

Avia-verkoston ilmastositoumus

Tallenne tiedotustilaisuudesta Vantaa-kanavalla. Tutustu ilmastositoumukseen

Helsingin seudun kauppakamarin CO2-päästöjä on kompensoitu.
Kompensaation kohteena Hiilineutraalit painotuotteet.

Reforest.fi

Lue myös

Rahoitusta tarjolla kestävän kehityksen innovaatioille

”Tulevaisuuden murroksessa pärjäävät vain sellaiset yritykset, jotka ovat kyvykkäistä innovoimaan ja muuttamaan liiketoimintamallinsa kestävän kehityksen mukaisiksi. Tähän...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Kehityskatse asukkaisiin ja tavaravirtoihin

Keskustatunneli, kehäteiden kunto ja kapasiteetti, sisääntuloväylät ja sujuvat yhteydet satamiin ja lento­kentälle, kävelykadut ja bulevardit sekä raideliikenne­hankkeet....