Artikkelikuva

Chambercast: Millainen älykkyys on esihenkilö- ja johtamistyössä tärkeintä, Timo Kultanen?

Tämänkertaisessa Kirjakulman jaksossa, johtamisen psykologiasta väitellyt filosofian tohtori Timo Kultanen keskustelee tuottaja Taina Parviaisen kanssa kirjastaan Kohti moniälykästä johtamista ja antaa vinkkejä erityisesti johtajien ja esihenkilöiden oman itsetuntemuksen kasvattamiseen ja älykkyyden parempaan tiedostamiseen.

Tiesitkö, että ihminen voi kasvattaa omaa älykkyyttään? Moni varmasti tuntee matemaattis-loogisen älykkyyden, ja tunneäly on ollut paljon esillä viime vuosina. Todellisuudessa erilaisia älykkyyksiä on paljon enemmän. Tässä jaksossa keskitytään puhumaan moniälykkyydestä ja siitä, mitä ovat intra- ja interälykkyys ja mitä hyötyä näistä kahdesta on esihenkilön työssä.

Helsingin seudun kauppakamarin Taina Parviainen ja kirjan kirjoittaja Timo Kultanen käyvät läpi, mitä moniälykkyys on ja mitä se pitää sisällään. Lisäksi puhutaan siitä, mitä älykkyyden osa-alueita esihenkilön kannattaa erilaisissa tilanteissa hyödyntää, millä on merkitystä ja mikä on jopa yliarvostettua älykkyyteen liittyen.

Johdon valmennuksia tekevä Kultanen kertoo kokemuksistaan erilaisissa työyhteisöissä tapahtuvista ristiriitatilanteista, joissa tunteet kuumenevat ja asiat henkilöityvät. Hän kertoo, miten jokainen meistä voi lähestyä tällaisia tapauksia ratkaisukeskeisesti, omaa älykkyyttään hyödyntämällä ja omaan itseensä luottaen.

Helsingin seudun kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen ja Kohti moniälykästä johtamista -kirjan kirjoittaja Timo Kultanen podcastin nauhoituksissa.

Kohti moniälykästä johtamista

Esihenkilön työssä tarvitaan monenlaisia älykkyyksiä. Älykäs ajattelu on opittavissa, ja ajatteluaan kehittävät esihenkilöt menestyvät paremmin kuin toiset. Oman ajattelun ymmärtäminen ja sosiaalisten taitojen kehittäminen tarjoavat välineet esihenkilön henkisten haasteiden voittamiseen. Älykäs ajattelu on esihenkilön itsetunnon, mielenrauhan ja työn tuottavuuden perusta.

Tutustu kirjaan KauppakamariKaupassa

Lue myös

Konkreettista hyötyä liiketoimintaan HELBUSista – Monican kokemukset ja vinkit

Monica on yrittäjä ja työskentelee toimitusjohtajana miehensä kanssa perustamassaan J&Co Digital yrityksessä. Uudet opinnot ovat...

Tavoitteena monimuotoinen ja yhdenvertainen työyhteisö – miten se tapahtuu? 

Kauppakamarilla toimii DEI-työryhmä, joka koostuu kahdesta johtoryhmän jäsenestä sekä neljästä työntekijästä. Työryhmää vedän minä, viestinnän...

Näin Lingsoftilla opeteltiin valmentavaa työotetta 

Lingsoftilla satsataan henkilöstön ammattitaidon kehittämiseen ja urakehityksen, joten henkilökuntaa koulutetaan aina tarpeen mukaan. Syksyllä 2023 Lingsoftilla huomattiin...