Artikkelikuva

Chambercast: Millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma, Johannes Hesso?

Yritysvalmentaja ja hyvinvointialan yrittäjä Johannes Hesso keskustelee tuottaja Taina Parviaisen kanssa kirjastaan Hyvä liiketoimintasuunnitelma 2.0.

Tässä Kirjakulman jaksossa käydään läpi, miksi hyvän liiketoimintasuunnitelman laatiminen on tärkeää ja mitä sen laadinnassa on hyvä ottaa huomioon, jos on hakemassa esimerkiksi rahoitusta liikeidealleen. Juuri uudistetun Hyvä liiketoimintasuunnitelma 2.0 -teoksen kirjoittaja Johannes Hesso valottaa, miten strategian laatiminen linkittyy läheisesti liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja millaisia ”virheellisiä” oletuksia näiden pohtimiseen usein liittyy.

Hesso kertoo oman yritystarinansa kautta vaiheistaan, jotka ovat antaneet hänelle kokemusta ymmärtää tarkemmin, miten jo pitkäänkin yrittäjänä toimivan kannattaa varautua esimerkiksi ennalta arvaamattomiin tilanteisiin.

Yli 15 vuotta yrittäjänä toiminut Hesso käy jakson lopussa läpi, miten hänen mielestään hakukoneoptimoinnin hyvä hallinta on kyvykkyys, jota jokaisen yrittäjän on mahdollista hankkia perehtymällä sen lainalaisuuksiin. Hän antaa myös muita vinkkejä hyödyllisistä työkaluista, joita jokaisen yrittäjän kannattaa ainakin kokeilla ja testata omaan toimintaansa.

Jakson voi kuunnella Soundcloudissa ja Spotifyssa.

Hyvä liiketoimintasuunnitelma 2.0

Hyvä liiketoimintasuunnitelma 2.0 -kirja antaa käytännönläheisiä neuvoja ja eväitä siihen, miten oma liiketoimintasuunnitelma tehdään toteuttamiskelpoiseksi.

Kokonaan uudistettu teos vie liiketoimintasuunnitelman entistä lähemmäs yrityksen strategiaa, jotta omaa liiketoimintasuunnitelmaa olisi helpompi selventää ulkopuolisille esimerkiksi silloin, kun haetaan rahoitusta omalle liikeidealle.

Tutustu kirjaan KauppakamariKaupassa

Lue myös

Konkreettista hyötyä liiketoimintaan HELBUSista – Monican kokemukset ja vinkit

Monica on yrittäjä ja työskentelee toimitusjohtajana miehensä kanssa perustamassaan J&Co Digital yrityksessä. Uudet opinnot ovat...

Chambercast: Millainen on jatkuvan keskustelun malli, Henrietta Aarnikoivu?

Tämänkertaisessa Kirjakulman jaksossa valmentaja ja tietokirjailija Henrietta Aarnikoivu kertoo tuottaja Taina Parviaiselle, millainen on Jatkuvan...

Chambercast: Millainen on huomisen asiakas, Kari Korkiakoski?

Chambercastin uusimassa Kirjakulma-jaksossa Suomen johtava asiakaskokemuksen strategisen kehittämisen asiantuntija, luennoitsija ja tietokirjailija Kari Korkiakoski kertoo...