Artikkelikuva

Chambercast: Miten yhdistetään metakognitiiviset taidot ja ikädiversiteetin mahdollisuudet, Timo Vatanen?

Tässä Kirjakulman jaksossa bisnespsykologi Timo Vatanen kertoo tuottaja Taina Parviaiselle, miten voimme saada apua tulevaisuuden työvoimavajeeseen hyödyntämällä ikädiversiteetin tarjoamia mahdollisuuksia.

Jaksossa pohditaan, millainen on metakognitiivisesti taitava henkilö. Miten nämä taidot vaihtelevat eri elämänvaiheissa, ja voiko niitä kehittää? Entä miten hyödynnämme metakognitiivisia taitoja työelämässä? Jaksossa syvennytään siihen, miten näitä taitoja voidaan soveltaa esimerkiksi rekrytoinnissa. Vatanen viittaa keskustelussa Ikädiversiteetillä menestykseen -kirjaan kirjoittamaansa artikkeliin ja sen sisältöön metakognitiivisista taidoista.

Lopuksi keskustellaan työelämän tulevaisuusnäkymistä ja siitä, miksi ikädiversiteetin tarjoamiin mahdollisuuksiin olisi syytä tarttua viimeistään nyt, koska organisaatiot, jotka ovat parhaassa muutosvalmiudessa ja ennakoivat nämä hyödyt, pärjäävät parhaiten kilpailussa.

Kaksi henkilöä istuu nauhoittamassa podcastia mikrofonien äääressä.
Helsingin seudun kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen ja Timo Vatanen podcastin nauhoituksissa.

Ikädiversiteetillä menestykseen

Teos auttaa ihmisiä näkemään ikädiversiteetin tarjoaman potentiaalin ja kilpailukyvyn mahdollisuudet niin työntekijöille kuin yrityksille. Se tarjoaa käytännön neuvoja siihen, miten eri ikäisistä ihmisistä saadaan paras mahdollinen hyöty saman organisaation käyttöön.

Tutustu kirjaan KauppakamariKaupassa

Lue myös

Finnish AI Region EDIH: tekoälyn kärkihanke pk-yrityksille

Finnish AI Region EDIH-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä....

Ikädiversiteetti Chambercastin käsittelyssä – kuuntele kaikki kolme jaksoa!

Jaksoissa keskustellaan muun muassa siitä, miten rakentaa organisaatioita vahvuus- eikä ikälähtöisesti, miten rekrytointiprosesseja voitaisiin uudistaa,...

Chambercast: Millainen älykkyys on esihenkilö- ja johtamistyössä tärkeintä, Timo Kultanen?

Tiesitkö, että ihminen voi kasvattaa omaa älykkyyttään? Moni varmasti tuntee matemaattis-loogisen...