Enterprise Europe Networkin uutisia.

Enterprise Europe Network: Hyötytietoa kansainvälisille markkinoille tähyäville yrityksille

Kiinalla on suuret saappaat vihreän siirtymän toteutumisessa. Business Finland on tehnyt vientioppaan vastuullisuusasioista ja liiketoimintamahdollisuuksista Indonesiassa. Keskuskauppakamarissa on meneillään Vuoden vastuullisuusteko kilpailu, johon odotetaan ilmoittautumisia 1.10. mennessä.

Kiina-maakatsaus: Vihreän siirtymän toteutuminen riippuvainen Kiinasta – suurvaltakilpailu tuonut poliittiset riskit myös yritysten vientinäkymiin

Keskuskauppakamari julkaisi kesäkuussa 2023 uuden Kiina-katsauksen. Siinä käsitellään Kiinan liiketoimintaympäristöä, riskien hallintaa, talouskehitystä ja maan suhteita Yhdysvaltoihin, EU:hun ja Venäjään.

Katsaukseen ovat kirjoittaneet muun muassa ulkoministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Suomen Pankin, Business Finlandin ja Ulkopoliittisen Instituutin asiantuntijat.

Business Finlandin vientiopas

Liiketoiminnan laajentaminen uusille markkinoille on aina strateginen päätös, jonka takana on oltava sekä kykyä että halua kansainvälistyä. Business Finlandin vientiopas on hyvä yhteenveto asioista, mitä yrityksen tulee ottaa huomioon.

Indonesian uuden pääkaupungin kehittäminen avaa liiketoimintamahdollisuuksia

Indonesia aikoo siirtää pääkaupunkinsa Jakartasta uuteen Nusantara-nimiseen kaupunkiin vuoteen 2024 mennessä. Maan tavoitteena on rakentaa älykäs, huipputeknologiaa hyödyntävä, vihreä metropoli, joka toimii uusiutuvalla energialla.

Indonesian hallitus on tehostamassa yhteistyötään eri kansainvälisten järjestöjen, rahalaitosten ja hallitusten kanssa, mukaan luettuna Suomen hallitus ja Team Finland -organisaatiot.

Team Finland on järjestänyt useita tilaisuuksia, joissa suomalaista teknologiaa on esitelty Indonesian hallitukselle. Nusantaran kehitys avaa liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa koulutus-, terveydenhuolto- ja energia-alan sektoreille.

Lisätietoja:

Tam Nguyen
tam.nguyen@finnpartnership.fi
Team Finland Indonesia

Suomen suurlähetystön Indonesian maakatsaus
Talous- ja bisnesnäkymistä Kaakkois-Aasian suurimmalla markkinalla – Indonesia yllättää moniulotteisuudellaan

Suomen suurlähetystö, Jakarta
+62 212 939 3000
sanomat.jak@formin.fi


Keskuskauppakamari palkitsee Vuoden vastuullisuusteon – ilmoita vastuullisuusteko mukaan kilpailuun 1.10.2023 mennessä

Keskuskauppakamari järjestää jälleen Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vastuullisuustekoja.

Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Keskuskauppakamarin Suuressa yritysvastuupäivässä 15.11.2023.

Lue lisää Vuoden vastuullisuusteko -kilpailusta

Tekstit kokosi:

Enterprise Europe Network
Johanna Niemistö
asiantuntija
kansainvälistyminen, maa- ja markkinatieto,
kansainväliset yrityskontaktihaut
Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon Enterprise Europe Networkiin (EEN), joka on kaikille Suomessa toimiville pk-yrityksille maksuttomia kansainvälistymispalveluita tarjoava verkosto. EEN-verkosto toimii yli 60 maassa ja käsittää yli 3000 asiantuntijaa. Mukana olevat maat löytyvät EEN Europa -sivuilta ja yhteydenotot näihin tehdään oman maan EEN-yksikön kautta.

Lue myös

Ambassador interviews: Austria and United Arab Emirates

Interview with His Excellency Herbert Pichler, the Ambassador of Austria to Finland What kind of impact has...

Kiinnostaako kiertotalous? Osallistu Maailman kiertotalousfoorumiin (WCEF) Brysselissä

Ennen varsinaista tapahtumaa kiertotaloudesta kiinnostuneilla yritysten ja organisaatioiden edustajilla, opiskelijoilla ja asiantuntijoilla on mahdollisuus verkostoitua...

Neuvontapalvelut: Pidä huolta yrityksesi immateriaalisista oikeuksista!

Syksyllä alkaa uusi webinaarisarja, joka tarjoaa tietoa erityisesti pk-yrityksille, miten immateriaalioikeudet kannattaa suojata. Webinaarit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.