antti-pekka-hulkko-striimit

Koulutusta helposti kausikortilla

Kauppakamarissa kehitetty Striimit 12 -kausikortti vastaa yrityksiltä tulleisiin toiveeseen: oppijan käytettävissä on jopa 150 ajankohtaiskoulutusta vuodessa yhdellä kiinteällä hinnalla.

Etäaikana tarvitaan helppo ja mukava tapa päästä kiinni osaamista kehittäviin verkkokoulutuksiin ja vuorovaikutukseen muiden oppijoiden kanssa

Haastattelimme Helsingin seudun kauppakamarin palveluliiketoiminnan johtaja Antti-Pekka Hulkkoa uudesta työelämäosaamista tukevasta oppimisen tavasta. ”Työntekijöille tärkein työelämätaito tulevaisuudessa on valmius ja kyky oppia uutta. Näin ollen osaamisen ja sen kehittämisen pitää olla osa menestyvän yrityksen strategiaa”, Antti-Pekka kertoo.


Yhä useampi yritys toivoo, että työntekijät opiskelevat tai kehittävät osaamistaan työn lomassa. Moni yritys haluaa myös tarjota mahdollisuuden oppimiseen työajalla.

Kuinka Kauppakamarin Striimit 12kk -kausikortti tukee tätä ajattelua, Antti-Pekka?

”Kauppakamarin striimatut ajankohtaiskoulutukset järjestetään työajalla. Tässä on juuri olennaista henkilöstön kannalta se, että striimattuna koulutukset ovat kaikkien saatavilla digitaalisesti missä tahansa. Koulutuksiin voi siis osallistua yrityksen kaikista toimipisteistä ja myös etätöissä. Uuden oppiminen ja omien tietojen päivittäminen mahdollistetaan kaikille, eikä matkustamiseen kulu aikaa”, Antti-Pekka tiivistää.

Mitä koulutuksia kausikorttiin sisältyy?

”Striimit 12kk -kausikorttiin sisältyvät kauppakamarin arvostetut ajankohtaiskoulutukset. Koulutukset kattavat monipuolisesti työelämässä tärkeitä teemoja mm. johtamiseen, esimiestyöhön, HR.ään, palkanlaskentaan, taloushallintoon, myyntiin, markkinointiin ja viestintään liittyen. Asiakkaan käytettävissä on jopa 150 koulutusta vuodessa yhdellä kiinteällä hinnalla. Kausikortti on henkilökohtainen, mutta siitä on saatavissa myös yrityskäyttäjä-versioita.”

Apua oppimisen kolmanteen aaltoon

Leenamaija Otala ja Soili Meklin kuvaavat kirjassa Ketterä oppiminen (Kauppakamari 2018), että

monella eri toimialalla työn tekeminen tarkoittaa pitkälti asioiden ratkaisemista ja selvittämistä. Tämän vuoksi tiedon hankkiminen, omaksuminen ja ketterä soveltaminen on olennaista työn tuloksellisuudelle.


Työssä opitaan ja sitä kehitetään samanaikaisesti. Otala ja Meklin kuvaavat ilmiötä nimellä oppimisen kolmas aalto.

”Kyllä, juuri näin. Striimit 12kk on koulutuksen kausikortti osaamistaan aktiivisesti kehittäville organisaatioille ja niiden työntekijöille. Voimme kaiken lisäksi Kauppakamarissa todeta iloisena, että oman osaamisen kehittäminen ei ole koskaan ollut työntekijöille näin helppoa! Kaiken lisäksi työnantajalle kausikortista koituvat kustannukset ovat erittäin kohtuulliset ja aina helposti ennakoitavissa” Antti-Pekka Hulkko toteaa.

Tutustu Striimit 12kk -kausikorttiin täällä

Uuden palvelun kehitys toteutettiin osittain Business Finlandin avustuksen avulla.

Lue myös

Mielipidekirjoitus: Suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta on moneksi

On lyhytnäköistä tehdä vastakkainasettelua ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen välillä.

Leena Saarinen: Oppiminen vie yhteiskuntaa – ja yhteiskunnassa – eteenpäin

HELBUS on vuonna 2012 perustettu yksityinen suomalainen kauppakorkeakoulu, jossa voi suorittaa englantilaisen yliopiston University of...

Työpaikkasuomi: Kielikoulutus parantaa työpaikan pitovoimaa

Työpaikkasuomen koulutus parantaa ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä työtehtävistä suomen kielellä. Kielen oppimisesta hyötyy sekä yritys että työntekijä.