Eurooppa Edellä: Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Eurooppa edellä -podcast haluaa lisätä EU-keskusteluun särmää

Onko EU:n vihreä siirtymä Suomelle uhka vai mahdollisuus? Parantaako yhteisvastuu ja joustavampi talouspolitiikka EU:n kilpailukykyä? Hyydyttikö korona yhteisen tekemisen ja sisämarkkinoiden kehittämisen Euroopassa? Onko globaalin kauppasodan uhka väistymässä? Kuka kantaa vastuun Afganistanin katastrofista?

Näihin ja moniin muihin Euroopan ja Suomen kannalta keskeisiin kysymyksiin pureudutaan Kauppalehden Eurooppa edellä -pod- ja vodcastissa.

Podcasteja julkaistaan Kauppalehden verkkosivuilla joka toinen viikko 15.9. alkaen. Keskustelijoiksi kutsutaan Suomen johtavia EU-asiantuntijoita ja -toimijoita. Tavoitteena on tuoda lisää särmää Suomen EU-keskusteluun ja potkia päättäjiä tekemään aktiivisempaa ja ennakoivampaa EU-politiikkaa.

Tällä kertaa äänessä ovat:

  • EK:n johtava asiantuntija Janica Ylikarjula, Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen. Ohjelman juontaa Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.


Eurooppa edellä -podcast

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Akavan, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton sekä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Juontajana ja yhtenä keskustelijana toimii Kauppalehden pitkäaikainen Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Kauppalehden ­uudistunut Eurooppa-podcast herättelee
­Suomen päättäjiä ­tekemään aktiivisempaa EU-politiikkaa.


Lue myös

Neuvontapalvelut: Kesällä voimaan tulevia työlainsäädännön muutoksia

Työturvallisuuslakiin on tulossa 1.6.2023 alkaen muutoksia, joiden taustalla on tavoite työllisyysasteen nostamisesta ja ikääntyvien työntekijöiden työurien pidentämisestä.

EU:n komissiolta odotetaan lakiesitystä alustatyöntekijöiden asemasta

MÜNCHEN – Alustatyöntekijöiden asemasta on keskusteltu jo pitkään. Suomessa aihe nousi lööppeihin asti ja keskusteluun...

Eurooppa edellä -podcast: Yritykset etenevät ilmastonsuojelussa jo nopeammin kuin poliitikot

Ympäristöjärjestöt soittavat jo hälytyskelloja ja varoittavat, että YK:n ilmastokokous Skotlannin Glasgowssa...