Eurooppa Edellä: Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Eurooppa edellä -podcast: Yritykset etenevät ilmastonsuojelussa jo nopeammin kuin poliitikot

Glasgown ilmastokokous on osoittanut, miten politiikka laahaa perässä eikä päästöjen vähentämisessä hyödynnetä riittävästi markkinamekanismeja.

Ympäristöjärjestöt soittavat jo hälytyskelloja ja varoittavat, että YK:n ilmastokokous Skotlannin Glasgowssa voi päättyä surkeaan mahalaskuun, jos rimaa ei hallitusten välisten poliittisten neuvottelujen loppusuoralla nosteta korkeammalle.

Kokouspaikalta Eurooppa edellä -podcastin keskusteluun osallistunut Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Janne Peljo myöntää, että ideaalin loppulausuman tiellä on vielä monia isoja esteitä. 

Myös myönteistä kehitystä on hänen mukaansa kuitenkin tapahtunut.

– Täällä on nähty, että yritykset ja sijoittajat liikkuvat ilmastokysymysten ratkaisemisessa nopeammin kuin mihin kansainvälinen poliittinen prosessi pystyy, Peljo sanoo.

Hän kaipaa poliitikoilta selkeämpää näkymää siitä, miten kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin aiotaan päästä, mitä ovat keskeiset ohjauskeinot ja miten niitä sovelletaan käytännössä.

Lue koko artikkeli ja kuuntele Eurooppa edellä -podcast: Yritykset etenevät ilmastonsuojelussa jo nopeammin kuin poliitikot – Myös Suomessa on esimerkkejä päättäjien turhasta varjonyrkkeilystä


Eurooppa edellä -podcast

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Akavan, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton sekä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Juontajana ja yhtenä keskustelijana toimii Kauppalehden pitkäaikainen Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Lue myös

Finnish AI Region EDIH: tekoälyn kärkihanke pk-yrityksille

Finnish AI Region EDIH-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä....

EU:n komissiolta odotetaan lakiesitystä alustatyöntekijöiden asemasta

MÜNCHEN – Alustatyöntekijöiden asemasta on keskusteltu jo pitkään. Suomessa aihe nousi lööppeihin asti ja keskusteluun...

Eurooppa edellä -podcast: Oma linja on hyvä tuoda julki selkeästi

EU:n budjettisääntöjen väljentämistä ja yhteisvastuun lisäämistä puoltavien leiri on tulkinnut vähintään joka toisen eurooppalaisen puheenvuoron...