Artikkelikuva

Generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys Ukrainaan tuotti hyvän tuloksen pääkaupunkiseudulla

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuivat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston ”Generators of Hope” -kampanjaan, jonka aikana kerättiin uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan. Keräys oli pääkaupunkiseudulla kaikille avoinna 30.1.–10.2. ja lopputuloksena kokoon kertyi lähes 120 aggregaattia, generaattoria, lämmityslaitetta ja muuta laitetta.

Laitteet toimitetaan Ukrainaan maaliskuun aikana EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Näin laitteet päätyvät Ukrainassa oikeisiin kohteisiin.

”Kaupungit lahjoittivat laitteita keräykseen myös itse, mutta ilman ulkopuolisilta tullutta tukea keräystulos ei olisi ollut läheskään yhtä vaikuttava. Jokainen lahjoitus auttaa Ukrainassa hätää kärsiviä ja kiitämme lämpimästi kaikkia osallistuneita”, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen yhtyessä kiitoksiin.

Helsingin seudun kauppakamari tuki keräyksen viestintää ja toteutusta.

”Generators of Hope -kampanja tarjosi jäsenyrityksillemme hyvän mahdollisuuden tehdä jotain konkreettista ukrainalaisten hyväksi. Olen todella ilahtunut yritysten halusta osallistua avustustoimiin”, toimitusjohtaja Pia Pakarinen sanoo.

Pääkaupunkiseudun Generators of Hope -keräyksen lahjoittajat

Alla olevat tahot ovat osallistuneet Generators of Hope -keräykseen ja antaneet suostumuksensa nimensä julkaisuun. Lisäksi mukana oli 27 lahjoittajaa, jotka eivät halunneet nimeään julkaistavan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit kiittävät jokaista lahjoittajaa sekä Vantaan ammattiopisto Varian logistiikan alan opettajia ja opiskelijoita, jotka pakkasivat lahjoitukset kuljetettavaksi Ukrainaan.

Arkkitehtitoimisto Design Team Oy
Emaus Simo
Haucon Oy
Heinolan Regatta
Hellström Mikko
Hietanen Jorma
Holthöfer Harry
Karjaan Rotary
Kaustinen Niklas
Kortelainen Mauno
Kujala Anssi
Körhämö Tapio
Laasanen Mervi
Laine Tuomo ja Eeva
Leino Antti
Liljeström Sanna
L&T Ympäristöpalvelut Oy
Molarius Päivi
Myllymaa Eliisa ja Jari
Mäntymäki Matti
Nedcom Oy
Nyberg Kristian
Oy CC-Company Teknokemia
PDI Services Oy
Pennanen Markku
Pohjolan-Pirhonen Antti
Rasilainen Risto
Snabb Tomas
Sundström Toni
Särkijärvi Jouni
Tanskanen Jari
Teerilahti Mikael
Travan Juha
Tuominen Martti
Vaaramo Pekka
Valtonen Heikki
van Houtum Matias
Vauhkonen Seppo
Vuorio Pami
Yliskyläntie 6 kaverit

Monta tapaa auttaa ukrainalaisia

Ukrainaa ja ukrainalaisia voi auttaa esimerkiksi lahjoittamalla kansainvälisten keräysten kautta muun muassa seuraavien organisaatioiden välityksellä: Punainen Risti, Unicef, Pelastakaa Lapset, SOS Lapsikylä, Plan International, UN Women, World Vision, Fida, Kirkon Ulkomaanapu ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry (autaukrainaa.fi). Lisäksi voi auttaa vapaaehtoistoiminnan ja esimerkiksi vaate- ja tavaralahjoitusten avulla.

Lue myös

Lausunto: Luonnos Helsingin asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaksi 2024 (AM-ohjelma)

Helsingin kaupunginkanslia on pyytänyt kauppakamarin lausuntoa luonnoksesta Helsingin asumisen ja siihen...

Arvioimme: pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä

Suomessa lopetti arviolta 31 000 yritystä viime vuonna. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) lopettaneita yrityksiä...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...