Artikkelikuva

Helsingin seudun kauppakamari tukee nuoria lahjoittamalla Diakonissalaitoksen Syy elää -kampanjaan

Osallistumme tänäkin vuonna joulutervehdysten sijasta Diakonissalaitoksen Syy elää -kampanjaan. Kampanjalla kerätään varoja nuorten syrjäytymisen estämiseksi ja heidän tukemisekseen työ- ja opiskelupoluille siirryttäessä.

Diakonissalaitoksen Vamos auttaa syrjään jääneitä nuoria elämässä eteenpäin. Löytämään toivon, nousemaan jaloilleen ja suuntaamaan kohti opiskelupaikkaa, työtä, haaveita.

Suomessa on kymmeniä tuhansia toivonsa menettäneitä nuoria. Heidän taustallaan on yksinäisyyttä, masennusta, kiusatuksi tulemista, päihteitä, rahavaikeuksia. Vamoksessa nuori saa rinnalleen turvallisen aikuisen, ammattilaisen, jonka avulla opetellaan arjen hallintaa.

Kun nuoren vointi paranee, tulevaisuus alkaa näyttää valoisammalta. Löytyy Syy elää.

Tälläkin hetkellä nuoret jonottavat paikkoja Vamoksen valmennuksiin. Lahjoituksella voimme palkata lisää valmentajia nuorten tueksi.

 


VAMOS 2018 – Diakonissalaitoksen toimintakertomuksessa

Vamos ja työllisyys –palvelu ehkäisee nuorten syrjäytymistä. Vamos tavoitti viime vuoden aikana 2 342 nuorta, joista 52 % siirtyi koulutus- tai työelämään.


Vamos-valmentaja meni myös nuorten luo koteihin

Sosiaali- ja terveysministeriön kaksivuotinen ”Nuorisotakuusta yhteisötakuun suuntaan” –kärkihanke (2017–18) tavoitti 1 040 nuorta, joista osa eli muun muassa ilman sosiaaliturvan tukea.

Kärkihanke tehtiin yhteistyössä Ohjaamoiden, sotepalvelujen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa Helsingissä, Espoossa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa.

Vantaalla aloitettiin Vamos kahdella hankkeella. Ne tukevat erityisesti maahanmuuttajanuorten koulunkäyntiä ja jatko-opintoihin pääsyä.

Vamos Espoo voitti Espoon kaupungin etsivän nuorisotyön kilpailutuksen.

Uutta Vamoksessa on hanke ehkäistä koulupudokkuutta toisen asteen oppilaitoksissa. Etsivä nuorisotyö, Starttivalmennus ja Nuorten toimintakeskuksen työ jatkuivat.

Tule kumppaniksi »


Helsingin seudun kauppakamarin henkilökunta toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!


 

Lue myös

Esitys hallitusohjelmaan: Kiihdyttämöpalvelu auttamaan yrityksiä tavoittamaan kansainväliset opiskelijat

Helsingin seudun kauppakamari ehdottaa hallitusohjelmaan kansainvälisille opiskelijoille sekä yrityksille ja oppilaitoksille...

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.

Toimitusjohtajalta: Helsingin seudun erityistarpeet ansaitsevat huomion hallitusohjelmassa

Helsingin seudulla sekä mahdollisuudet että monet haasteet ovat moninkertaiset. Helsingin seudun...