Tekoäly-yrittäjä Henkka Hyppönen

Henkka Hyppösen neuvo yrityksille: tee tekoälystä keskeinen osa liiketoimintastrategiaasi

Yrittäjä Henkka Hyppönen on odottanut tekoälyn tuloa jo vuodesta 2012. Younite-AI-yrityksen perustaja tuottaa yrityksille tekoälypalveluja. Hyppönen esiintyi Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa.

Kuinka paljon siirtyminen höyrykoneesta sähkömoottoriin lisäsi tuottavuutta heti, kun sähkö keksittiin?

Tekoäly-yrittäjä Henkka Hyppönen avasi esityksessään Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa näkymää teknologian tulevaisuuteen.

Ja vastaus hänen kysymykseensä on ei yhtään.

”Usein ajatellaan, että tuottavuus olisi noussut tuhansiin prosentteihin, ja niin se myöhemmin teki, mutta tuottavuus ei ensiksi noussut, koska uutta teknologiaa ei ymmärretty. Eli höyrykoneeseen otettiin tilalle sähkömoottori ja se oli edelleenkin pitkän akselin varressa ja akselin hihnoilla siirrettiin voimaa. Vasta siinä vaiheessa, kun oivallettiin että pitää muuttaa prosesseja ja muutettiin laitetta, alkoi tuottavuus kasvaa.”

Hyppösen tekoälypalveluja tarjoava yritys Younite-AI toimii sekä Yhdysvalloissa että Suomessa ja työskentelee Fortune-listan top 20 -yritysten kanssa. Hyppönen itse naureskeli odottaneensa tekoälyn vallankumousta jo vuodesta 2012.

Yritysten on Hyppösen mukaan herättävä uuteen todellisuuteen, jossa tekoäly ei ole tukityökalu, vaan avainasemassa uuden liiketoiminnan luomisessa. Tekoäly muuttaa teollisuutta esimerkiksi tuotannon ennustamisessa ja se pystyy mukauttamaan tuotantoa reaaliajassa. Tuotannon ennustaminen ja tuotantoprosessien sijoittelu olisi aiemmin vaatinut ihmiseltä kuukausia kestävää analyysiä.

Tekoälyn todellinen potentiaali on vasta avautumassa ja sen hyödyntäminen johtanee ennennäkemättömään kasvuun ja innovaatioon. Tee tekoälystä keskeinen osa liiketoimintastrategiaasi, neuvoi Hyppönen yrityksiä esityksensä päätteeksi.

Valtuuskunnan kokouksessa valittiin Helsingin seudun kauppakamarin hallituksen, valiokuntien ja aluejohtokuntien jäsenet vuonna 2024. Linkeistä pääset päivitettyyn jäsenlistaan.

Lue myös

Vaisalan kansainväliset osaajat varmistavat kilpailukyvyn 

Henkilöstön monimuotoisuuden lisääminen auttaa Vaisalaa pitämään paalupaikan globaaleilla markkinoilla. Suomessa jo asuvilla kansainvälisillä osaajilla on tässä tärkeä rooli.

Neuvontapalvelut: Osasairauspäiväraha – ja vuodenvaihteen lakimuutokset

Osa-aikaisen työn aloittaminen heti työkyvyttömyyden toteamisen jälkeen on mahdollista vain, jos työnantaja ja työntekijä ovat...

Osaajapula torjutaan maahanmuutolla ja koulutukseen liittyvän sääntelyn keventämisellä

Myös koulutukseen liittyvää sääntelyä on purettava ja annettava järjestelmän ohjautua vahvemmin...